Κοινωνία

Στο Κατάρ το αιματοβαμμένο μουντιάλ, στην Αθήνα η πρώτη ματωμένη Ολυμπιάδα.

Μπορεί να σοκάρει ο αριθμός των πάνω από 6.500 (ή και πάνω από 15.000 σύμφωνα με κάποιες αναφορές) νεκρών του Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά δυστυχώς, η Ελλάδα ήταν εκείνη που άνοιξε τον ντροπιαστικό χορό των ματωμένων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, τουλάχιστον της σύγχρονης εποχής.

Στα εργοτάξια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και κυρίως του Ολυμπιακού Χωριού, έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 13 άνθρωποι που κάνεις, φυσικά,  δεν θυμάται.

Άλλοι τόσοι σχεδόν χάθηκαν για το Μουντιαλ της Βραζιλίας το 2014.

Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών των Ολυμπιακών της Κίνας το 2008. Το καθεστώς αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι χάθηκαν 6 εργάτες, αλλά μάλλον ήταν πολύ περισσότεροι.

Δεν φαίνεται να υπάρχουν αναφορές ή καταγγελίες για άλλους Ολυμπιακούς ή Μουντιάλ.

Το Κατάρ στο οποίο γίνεται το Μουντιάλ, έχει έκταση όση και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή η Πάτρα, ο Πύργος, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, μαζί.

Τα 8 ματωμένα στάδια βρίσκονται όλα στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντόχα. Η μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ σταδίων είναι μόλις 45 χλμ σε ευθεία.

Σαν να γινόταν το Μουντιαλ στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Ελευσίνα και τα Σπάτα.

Αυτό αναδεικνύει και το μέγεθος της διαφθοράς αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια απαίτηση της ξεδιάντροπης FIFA, να γίνονται τα Μουντιάλ, σε τουλάχιστον 8 μεγάλες πόλεις. Το επόμενο Μουντιάλ θα γίνει σε 16 πόλεις των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού. Το προηγούμενο έγινε σε 11 πόλεις της αχανούς Ρωσίας.
Tα περισσότερα γήπεδα του Κατάρ θα αποσυναρμολογηθούν μετά το Μουντιάλ. Τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους για κάτι προσωρινό, που κόστισε 200 δισεκατομμύρια δολάρια και αποκτήθηκε από τον αδίστακτο Εμίρη με εκτεταμένη δωροδοκία προς τα μέλη της απόλυτα διεφθαρμένης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Όπως τσάμπα χάθηκαν και οι 13 στην Αθήνα του 2004 για Ολυμπιακά έργα που μετά τα χαρίσαμε σε μεγάλοεπιχειρηματίες για να τα ξηλωσουν και να τα κάνουν καζίνο.

V

Show More

Related Articles

Back to top button