ΠολιτικήΝέαΕιδήσεις

ΚΚΕ: Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για τα ζητήματα υποδομών και συντήρησης αθλητικών χώρων στη Νέα Ιωνία

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του ΚΚΕ σχετικά με ζητήματα υποδομών και συντήρησης αθλητικών χώρων στη Νέα Ιωνία.

Ειδικότερα, ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με την αποκατάσταση και τη συντήρηση των υποδομών του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου Ν. Ιωνίας.

Επίσης, οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής προγραμματίζουν εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι της Νέας Ιωνίας.

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον αθλητισμό» την Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 19:30, στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Πομάσκι, ομοσπονδιακός προπονητής στίβου, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα και ο Πέτρος Αλέπης,υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα, υποψήφιος δήμαρχος Ν. Ιωνίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Το κείμενο της ερώτησης στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών

Θέμα: Για την αποκατάσταση και τη συντήρηση των υποδομών του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου Ν. Ιωνίας

Στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας στα Πευκάκια φιλοξενούνται αθλητικά σωματεία της πόλης που ασχολούνται με το μπάσκετ, το χάντμπολ και με άλλα αθλήματα και αριθμούν εκατοντάδες αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Οι σύλλογοι αυτοί έχουν καταφέρει μεγάλες επιτυχίες σε πανελλήνια και τοπικά πρωταθλήματα και έχουν αναδείξει δεκάδες κορυφαίους αθλητές. Επίσης, σε καθημερινή βάση στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο αθλούνται και εκατοντάδες λαού και νεολαίας της Ν. Ιωνίας και των γύρω περιοχών.

Καθημερινά τόσο οι αθλητικοί σύλλογοι της Ν. Ιωνίας όσο και ο λαός της περιοχής βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολύ άσχημη κατάσταση των υποδομών του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο παρουσιάζει σήμερα σοβαρά προβλήματα.

Το δάπεδο έχει τοποθετηθεί το 2000 και σήμερα, εξαιτίας της πολυετούς χρήσης και της έλλειψης συντήρησης, είναι ακατάλληλο για επίσημους και διεθνείς αγώνες που δίνουν οι ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μήνα τα σωματεία που το χρησιμοποιούν καταγράφουν σοβαρούς τραυματισμούς αθλητών τους (ρήξη χιαστών κ.α.). Στο χώρο του γυμναστηρίου δεν υπάρχει ιατρείο, ούτε ο ιατρικός εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για την προστασία της υγείας των αθλητών.

Το γυμναστήριο δεν έχει κλιματισμό (θέρμανση – ψύξη) και δεν υπάρχει μόνωση, με αποτέλεσμα οι αθλητές το χειμώνα να ταλαιπωρούνται από το κρύο και το καλοκαίρι από τη ζέστη. Υπάρχουν ακόμα ρωγμές στις οροφές που όταν βρέχει στάζουν νερά στον αγωνιστικό χώρο, τα τζάμια στα αποδυτήρια είναι σπασμένα, οι τουαλέτες παλαιωμένες και ο χώρος κάτω από τις κερκίδες αποτελεί εστία μόλυνσης.

Το αίτημα για πλήρη αποκατάσταση και συντήρηση των υποδομών του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου της Ν. Ιωνίας είναι δίκαιο και εκφράζει καθολικά τους εκατοντάδες αθλητές και προπονητές των αθλητικών σωματείων της Ν. Ιωνίας αλλά και όλο τον λαό και την νεολαία της περιοχής που απαιτούν εδώ και τώρα την λήψη μέτρων από όλους τους αρμόδιους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ Υπουργοί, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση:

Για την αποκατάσταση και τη συντήρηση των υποδομών του κλειστού γυμναστηρίου της Ν. Ιωνίας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, με μόνιμη σχέση εργασίας που θα βρίσκεται καθημερινά στο στάδιο και την προμήθεια του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού.

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

Show More

Related Articles

Back to top button