ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

ΚΚΕ: «Δια ζώσης και με συμμετοχή λαού οι συνεδριάσεις δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων»

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Τοπικής Διοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ για τον τρόπο συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων σημειώνει:

«Στο άρθρο 11 του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών δίνεται η δυνατότητα μία φορά το μήνα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια να συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη ή με μεικτό τρόπο (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη), χωρίς μάλιστα να συντρέχει και να αναφέρεται κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Επιπλέον, διατηρείται η δυνατότητα με απόφαση των 3/5 του δημοτικού συμβουλίου, της πλειοψηφίας δηλαδή που δίνει στη δημοτική αρχή ο νέος καλπονοθευτικός νόμος, να γίνονται οι συνεδριάσεις ακόμη και “κεκλεισμένων των θυρών”.

Ποια η σκοπιμότητα αυτών των διατάξεων, εάν όχι ο φόβος για τη λαϊκή ενημέρωση και παρέμβαση;

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τις υπό ψήφιση διατάξεις. Θα τις καταψηφίσει. Στόχο έχουν να αποστειρώσουν ακόμα περισσότερο τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια από τις εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις.

Είναι συνέχεια προηγούμενων διατάξεων, όπως αυτή που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση με την οποία έμπαιναν εμπόδια στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να θέτουν ζητήματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Απαιτούμε οι συνεδριάσεις δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων να γίνονται δια ζώσης σε κατάλληλους χώρους και σε ώρες που να επιτρέπουν την ενημέρωση και συμμετοχή του λαού, την παρέμβαση σωματείων, φορέων και συλλόγων».

Show More

Related Articles

Back to top button