ΕλλάδαΨυχαγωγίαΕιδήσεις

Κινδυνεύουν με απαγόρευση τα πανηγύρια λόγω αύξησης κρουσμάτων του ιού

Σύσταση για τήρηση αποστάσεων με σκοπό την αποφυγή απαγόρευσης αργότερα το καλοκαίρι

Όσο τα κρούσματα του κορονωϊού στη χώρα μας αυξάνονται, τόσο έρχεται στο «τραπέζι» η απαγόρευση διαφόρων δραστηριοτήτων με σκοπό την πρόληψη διασποράς αυτού.

Στο επίκεντρο εν προκειμένω τα πανηγύρια σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψα.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι «φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου» αναφορικά με τις επιδημιολογικές καμπύλες. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία που υπάρχει από τα αυξημένα κρούσματα τα οποία είναι εισαγόμενα. Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε και στην αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες, σημειώνοντας ότι και αυτή δημιουργεί ανησυχία.

Ακόμα επέμεινε στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σερβία που όπως είπε, το νέο ξέσπασμα φαίνεται να προήλθε από ποδοσφαιρικό αγώνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, υπάρχουν προτάσεις για απαγόρευση των πανηγυριών στην Ελλάδα αργότερα το καλοκαίρι, υπό τον φόβο συνωστισμού, ωστόσο, αναγνώρισε το πλήγμα που θα σημάνει κάτι τέτοιο και απηύθυνε έκκληση για τήρηση των αποστάσεων.

Τέλος, παρότρυνε τους επαγγελματίες ακόμα και στην περίπτωση των πανηγυριών να φροντίσουν ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Πηγή: in.gr

Show More

Related Articles

Back to top button