ΚηφισιάΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Κηφισιά: Οι νέοι παρουσιάζουν και μαθαίνουν από τους «παλαιούς» στο Ανοιχτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο

Θεσμός στην Κηφισιά η ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας, με δράσεις και προγράμματα που αποσκοπούν στο να δοθούν στους νέους εφόδια και κίνητρα προκειμένου να δημιουργήσουν νέες καινοτόμες επιχειρήσεις.

Στο φετινό πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς συμμετέχουν 14 επιχειρηματικά σχήματα, με 23 άτομα να εκπαιδεύονται μέσω των επιχειρηματικών εργαστηρίων.

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 18.30, στο καφέ Veniero στο Κεφαλάρι, πραγματοποιείται Ανοικτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο στο οποίο οι φετινοί συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους σε παλαιότερους συμμετέχοντες, οι οποίοι σήμερα επιχειρούν με επιτυχία. Οι πιο παλαιοί θα αποκαλύψουν μυστικά επιτυχίας στις νέες ομάδες.

Από το 2016 έως σήμερα ο Δήμος Κηφισιάς, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, υλοποιεί προγράμματα επιχειρηματικότητας. Και ενώ είναι σε εξέλιξη ο 5ος Κύκλος του Προγράμματος έως το καλοκαίρι του 2022 στον Δήμο Κηφισιάς, έχουν πραγματοποιηθεί τα εξής:

Υποβλήθηκαν προς ένταξη στο πρόγραμμα 155 επιχειρηματικές ιδέες.

Εντάχθηκαν κατόπιν αξιολόγησης και παρακολούθησαν τα επιχειρηματικά εργαστήρια 224 συμμετέχοντες.

Υλοποιήθηκαν 56 επιχειρηματικά εργαστήρια σε αντικείμενα σχετικά με την επιχειρηματικότητα, καλύπτοντας όλο το φάσμα ανάλυσης και υλοποίησης των επιχειρηματικών προσπαθειών.

Διακρίθηκαν 12 νικητές, μέσω αξιολόγησης από ειδική επιτροπή ανεξάρτητων αξιολογητών.

Δημιουργήθηκαν και λειτουργούν πάνω από 15 νέες βιώσιμες επιχειρήσεις, προσφέροντας άνω των 40 θέσεων εργασίας σε νέους εργαζομένους.

Δύο εκ των επιχειρήσεων αυτών έχουν διακριθεί ως καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις (startup) και έχουν συμπεριληφθεί στο Elevate Greece (Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων).

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Ανοικτό Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που αποτελούν την «κοινότητα» των νέων επιχειρήσεων, που με συνέπεια υποστηρίζει ο Δήμος, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα Επιχειρηματικότητας του Δήμου στο 213 2007224, valentinakounadi@kifissia.gr.

Show More

Related Articles

Back to top button