ΥγείαΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Καταγγελία κατά Μίνας Γκάγκα για ρουσφετολογικές προσλήψεις λίγο πριν τις εκλογές

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την απόσυρση της εγκυκλίου της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα για της εφημερίες των γιατρών που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η ίδια εξέδωσε μια παράνομη απόφαση, όπως καταγγέλλεται, για προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, απαγορεύονται όλες οι προσλήψεις αλλά και οι υπηρεσιακές μεταβολές λόγω εκλογών.

Ειδικότερα η Μίνα Γκάγκα δημοσίευσε στη «Διαύγεια», με ημερομηνία 4 Μαΐου, προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε νοσοκομεία της χώρας, ενώ θέτει ως προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από 15 έως 24 Μαΐου, εν μέσω δηλαδή εκλογών.

Το Μέτωπο των Νοσοκομειακών Γιατρών κάνει λόγο για «ρουσφετολογικό κρεσέντο που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά» και προσθέτει ότι «πρώτη φορά στα χρονικά βγαίνει προκήρυξη συντονιστών και μάλιστα δεν αφορά κάλυψη κρίσιμων και επειγουσών αναγκών των νοσοκομείων, αλλά διοικητική αναβάθμιση και ρουσφέτι ημέτερων συντονιστών».

Ακόμη, οι νοσοκομειακοί γιατροί του Μετώπου καλούν την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας «να αποσύρει πάραυτα την παράνομη προκήρυξη και να πάψει τα αναίσχυντα παιχνίδια με τη στελέχωση του ΕΣΥ. Εάν δεν το πράξει η ίδια οφείλει να το πράξει για λογαριασμό της η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, ώστε να διαφυλάξει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Καλούμε ομοίως τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου να λάβουν θέση για την προκλητική ενέργεια του υπουργείου Υγείας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το κύκνειο ρουσφέτι της κ. Γκάγκα

Με την κυβέρνηση της ΝΔ και δη με την αναπληρώτρια Υπουργό κ. Γκάγκα δεν πρόκειται να πλήξουμε μέχρι τις 21 Μαΐου.

Μετά την πρόσφατη εγκύκλιο για την εφημέρευση των Νοσοκομείων με την οποία καταργεί τις ειδικότητες και αναγκάστηκε πανικόβλητη μετά τις αντιδράσεις να ανακαλέσει, μετά τις επανειλημμένες (πέντε τον αριθμό) δήθεν «ορθές» επαναλήψεις στην προ διμήνου προκήρυξη θέσεων γιατρών, μετά την απόσυρση της υπουργικής Απόφασης για τις διακομιδές, ήρθε το σημερινό ρουσφετολογικό κρεσέντο που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την πάγια εγκύκλιο αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, η κ. Γκάγκα αναρτά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ σήμερα 4/5/23 προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε Νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα θέτει ως προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από 15 έως 24 Μαϊου.

Πρόκειται προφανώς για το κύκνειο ρουσφέτι της κ. Γκάγκα, το οποίο υποθέτουμε πως διέπραξε με την επίνευση του (νομικού) κ. Πλεύρη,

προκειμένου να δώσουν σήμα στα στελέχη που τους στήριξαν στην απόπειρα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Σημειώνουμε ότι πρώτη φορά στα χρονικά βγαίνει προκήρυξη συντονιστών και μάλιστα δεν αφορά κάλυψη κρίσιμων και επειγουσών αναγκών των νοσοκομείων, αλλά διοικητική αναβάθμιση και ρουσφέτι ημέτερων συντονιστών.

Καλούμε την κ. Γκάγκα να αποσύρει πάραυτα την παράνομη προκήρυξη και να πάψει τα αναίσχυντα παιχνίδια με τη στελέχωση του ΕΣΥ. Εάν δεν το πράξει η ίδια οφείλει να το πράξει για λογαριασμό της η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, ώστε να διαφυλάξει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Καλούμε ομοίως τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου να λάβουν θέση για την προκλητική ενέργεια του υπουργείου Υγείας.

Show More

Related Articles

Back to top button