ΑρθρογραφίαΝέα

Κατάστρεψαν τον σιδηρόδρομο, οι ιδιώτες που θα τον έσωζαν, με τα δικά μας λεφτά

 

Θυμάστε που μας έλεγαν ότι με την ιδιωτικοποίηση και των τρένων που τα δώσαμε για ψίχουλα στους Ιταλούς, θα είχαμε καταπληκτικό σιδηρόδρομο, που θα μοιάζει με τον ευρωπαϊκό, θα είχαμε λευκά βέλη και τρένα σφαίρες που θα εκμηδένιζαν τις αποστάσεις και όλοι θα ταξιδεύαμε πάνω στις ράγες, σαν σαουδάραβοι πρίγκηπες;

Τελικά έγινε ακριβώς το αντίθετο. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος κατέρρευσε εντελώς, κάνοντας τις τριτοκοσμικές χώρες να γελάνε μαζί μας.

Το περιβόητο Βέλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έμεινε στη μέση και άφησε τον κόσμο στα χωράφια. Ο Προαστιακός σταμάτησε χτες να δουλεύει και στείλανε λεωφορεία να εξυπηρετήσουν το κοινό.

Καθημερινά, δρομολόγια ακυρώνονται την τελευταία στιγμή, συρμοί μένουν στη μέση του πουθενά ή εκτροχιάζονται και ταλαίπωροι επιβάτες ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους, πλήρως εγκαταλειμμένοι  και αβοήθητοι.

Σε καθημερινή βάση αυτά.

Να θυμίσουμε ότι δώσαμε τα τρένα στην καταπληκτική ιδιωτική πρωτοβουλία για να τα εξυγιάνουν, με ετήσια κρατική επιδότηση 50 εκατ. ευρώ. Τους πληρώνουμε κιολας για να έχουν αυτό το χάλι.

Και κανείς δεν αναζητά ούτε επιρρίπτει ευθύνες, δεν βάζει πρόστιμα, δεν κάνει κάτι τέλος πάντων για να σταματήσει αυτό το χάλι, αυτή η παρακμή.

Κανείς δεν ζητάει μια συγνώμη που διαλύθηκαν οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Και το χειρότερο: Δεν φαίνεται να έχεις κανείς την πρόθεση να κάνει κάτι και να προστατεύσει τους χρήστες του σιδηροδρόμου αλλά και όλων των φορολογουμένων που πληρώνουν από τη τσέπη τους για να έρχονται ξένοι να παίρνουν δημόσιες υποδομές και να βγάζουν έναν σκασμό λεφτά, μετατρέποντας μας σε τριτοσκομική χώρα.

Ο Καθένας

Υ.Γ. Επί τη ευκαιρία… η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο (ελληνοβουλγαρικά σύνορα), ως γνωστόν δεν λειτουργεί για το κοινό. Τι στο διάολο είναι αυτά τα τρένα-φαντάσματα που διανύουν κάθε τόσο τη γραμμή, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής; Που πάνε; Τι μεταφέρουν;

Ο Καθένας

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button