ΚοινωνίαΠολιτισμόςΝέαΕιδήσεις

Καλλιτέχνες: Συνεχίζουν τον αγώνα τους – Τη Δευτέρα (20/2) μεγάλη συναυλία έξω από το ΡΕΞ

Πραγματοποιώντας σήμερα (17/2) νέα απεργιακή κινητοποίηση συνέχισαν τον αγώνα τους οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές των Καλλιτεχνικών Σχολών και η οποία ολοκληρώθηκε με πορεία μπροστά από το Άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Μάλιστα, ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, από τις 4 το απόγευμα έξω από το «ΡΕΞ», με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Μια συναυλία για τα δίκαια αιτήματα των καλλιτεχνών, αλλά και στήριξης στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Η σημερινή κινητοποίηση έγινε ως συνέχεια του αγώνα τους για την απόσυρση του ΠΔ 85/22 και της κυβερνητικής τροπολογίας, παλεύοντας παράλληλα για ουσιαστική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς. Όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) σε ανακοίνωσή του, «οι αγώνες μας είναι αυτοί που έχουν πιέσει την κυβέρνηση και την υποχρεώνουν να συζητήσει το μεγάλο ζήτημα της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Συνεχίζουμε στον δρόμο της διεκδίκησης, μαζικά και δυναμικά».

Στο Σύνταγμα έφτασαν με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από το ΣτΕ, όπου αρχικά συγκεντρώθηκαν για την ακύρωση του ΠΔ.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, έξω από το ΣτΕ έγινε ένα συμβολικό δρώμενο από τους σπουδαστές των Καλλιτεχνικών Σχολών και των καταλήψεων για την «κηδεία» του Πολιτισμού, που επιφέρουν οι διαχρονικά εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές και στον χώρο του Πολιτισμού.

«Μαυροντυμένοι» κρατούσαν στους ώμους τους το «φέρετρο» του Πολιτισμού και «συγγενείς» τον «έκλαιγαν».

Show More

Related Articles

Back to top button