ΠολιτισμόςΝέαΕιδήσεις

Καλλιτέχνες: Μερική… κωλοτούμπα της κυβέρνησης μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που κατατέθηκε εξαιρεί τις προσλήψεις των καλλιτεχνών από τις προβλέψεις του επίμαχου προεδρικού διατάγματος 85/2022, που υποτιμούσε τον καλλιτεχνικό κόσμο και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και συνεχείς κινητοποιήσεις.

Υπό τον φόβο αντιδράσεων, που έλαβαν τη μορφή θύελλας το προηγούμενο διάστημα με αιχμή το Προεδρικό Διάταγμα που υποβάθμιζε τα πτυχία των καλλιτεχνών όλων των κλάδων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εισήγαγε την Τρίτη, τροπολογία του ΥΠΟΙΚ στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, μετά την πρόσφατη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε πως τα μέλη του ετοιμάζονται για την 48ωρη απεργία την 1η και τη 2η του Φλεβάρη.

Το ΣΕΗ προχωρά σε νέες κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 που εξισώνει τα πτυχία των καλλιτεχνών με το απολυτήριο Λυκείου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στην Πλατεία Συντάγματος.

Αναλυτικά το ΣΕΗ στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στο άγονο περιβάλλον που διαμορφώνει η Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας.

Ήδη γνωρίζουμε πως 50 θέατρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα (και άρα σχεδόν διπλάσιες στον αριθμό παραστάσεις που φιλοξενούνται σε αυτά) συμμετέχουν στην απεργία, ενώ στον οπτικοακουστικό τομέα 15 σήριαλ θα σταματήσουν τα γυρίσματα για δύο μέρες.

Στην απεργία συμμετέχουν από χτες και όλοι οι καθηγητές των δραματικών σχολών μετά τη συμμετοχή που ανακοίνωσε χτες το Σωματείο Ανώτερων Ιδιωτικών Σχολών.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην προετοιμασία για την 48ωρη Απεργία 1 & 2 Φεβρουαρίου και καλούμε όλους να συμμετέχουν δυναμικά και να σπάσουν το φόβο.

Υπενθυμίζουμε την Γενική μας Συνέλευση στο θέατρο Διάνα την Τετάρτη 1 Φλεβάρη και ώρα 12:00

και ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος, και πάλι ώρα 12:00.

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΤΟΙ

Show More

Related Articles

Back to top button