ΧαλάνδριΠολιτισμόςΔήμοιΨυχαγωγία

Τα Λαϊκά της καρδιάς μας

Ενα γλέντι με αλησμόνητα τραγούδια στη Ρεματιά

Τη μουσική παράσταση Τα Λαϊκά της καρδιάς μας φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Τετάρτη 30 Αυγούστου. Η Ανατολή Μαργιόλα και ο Βασίλης Προδρόμου στο τραγούδι, με τον Δημήτρη Ρέππα στη μουσική διεύθυνση και το μπουζούκι και άλλους καταξιωμένους μουσικούς, παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό οδοιπορικό στο μουσικό τοπίο της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Συνθέσεις του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μανώλη Χιώτη, του Άκη Πάνου, του Γιώργου Ζαμπέτα, του Θόδωρου Δερβενιώτη, του Απόστολου Καλδάρα και άλλων σπουδαίων δημιουργών συναντούν τα λόγια μεγάλων στιχουργών όπως ο Κώστας Βίρβος, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης (Τσάντας), ο Χρήστος Κολοκοτρώνης και μέσα από τις ενορχηστρώσεις και το μπουζούκι του Δημήτρη Ρέππα, σε συνεργασία με το ακορντεόν του Γιώργου Ζωγράφου, το κοντραμπάσο της Αντωνίας Τσολάκη, τα κρουστά του Στράτου Σαμιώτη και το μπουζούκι του  Γιάννη Σταματογιάννη, βάζουν το γλέντι στην πρώτη γραμμή της βραδιάς. Τραγούδια που ερμήνευσαν η Μαρίκα Νίνου, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Πόλυ Πάνου, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Πάνος Γαβαλάς και άλλοι σπουδαίοι ερμηνευτές, τραγουδισμένα από τις φωνές της Ανατολής Μαργιόλα και του Βασίλη Προδρόμου σαν σημερινά, μας υπόσχονται μία ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Παίζουν και τραγουδούν:

Ανατολή Μαργιόλα τραγούδι

Βασίλης Προδρόμου τραγούδι, κιθάρα

Δημήτρης Ρέππας διεύθυνση ορχήστρας, τραγούδι, μπουζούκι

Γιάννης Σταματογιάννηςμπουζούκι

Γιώργος Ζωγράφοςακορντεόν

Αντωνία Τσολάκηκόντρα μπάσο

Στράτος Σαμιώτηςκρουστά

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Show More

Related Articles

Back to top button