ΚοινωνίαΑθήναΝέαΕιδήσεις

Υπ.Εργασίας: Κινητοποίηση στις 11/1 για τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή

Οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας προχωρούν σε στάση εργασίας την Τετάρτη (11/1) από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας. στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μην υπάρξει καμιά απόλυση και ταυτόχρονα να δοθεί επίδομα ανεργίας για όλους για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αναφέρει:

«Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν αποφασισμένοι να μην δώσουν καμία παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας οδηγώντας 25.000 συναδέλφους στην ανεργία, παρά τα όσα διέρρεαν το προηγούμενο διάστημα τα παπαγαλάκια τους και οι δήμαρχοι που πίνουν νερό στο όνομά τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η πείρα δείχνει ότι ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Στις σημερινές συνθήκες που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχια τσακίζει τις ζωές μας, η απόλυση τους ισοδυναμεί με καταδίκη. Οι συνάδελφοι ξέρουν τον γολγοθά της ανεργίας αφού είναι κατά βάση μακροχρόνια άνεργοι και μέλη πολύτεκνων οικογενειών, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν δικαιούται ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Μάλιστα η κυβέρνηση δηλώνει με βεβαιότητα ότι είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του προγράμματος, ανοίγοντας το δρόμο για ένα μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που τόσα χρόνια έχουν αρκεστεί να μπαλώνουν τρύπες με τέτοια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, χωρίς να διεκδικούν προσλήψεις μονίμων εργαζομένων. Πως άραγε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε συνθήκες πανδημίας χωρίς σχολικές καθαρίστριες, οι διοικητικές υπηρεσίες που στενάζουν από την ελλείψη προσωπικού, το πράσινο, τα τεχνικά συνεργία και η καθαριότητα που οι συνάδελφοι εκτελούν όλες τις βοηθητικές εργασίες και όχι μόνο.

Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς.

Σε καλούμε να ξεσηκωθείς. Να επιλέξεις τον δρόμο του αγώνα για την εργασία σου και τη ζωή σου. Να συγκροτήσεις επιτροπές αγώνα σε κάθε δήμο και στη περιφέρεια στο πλάι του Συνδικάτου, να συμμετέχεις μαζικά στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Διεκδικούμε:

  • Καμία απόλυση εργαζομένου στη κοινωφελή εργασία.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.
  • Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας, όταν δεν λειτουργεί η υπηρεσία που εργάζονται οι συνάδελφοι.
  • Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας.

Με τον αγώνα μας ανοίγουμε τον δρόμο για μόνιμη και σταθερή εργασία».

Show More

Related Articles

Back to top button