καιροςΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Κακοκαιρία Daniel: Μεγάλες πλημμύρες στον Βόλο και την Σκιάθο, ένας νεκρός, αγωνία για αγνοούμενο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από την ΕΛΑΣ στις περιοχές της Μαγνησίας.

Με εντολή της αστυνομίας, στο Βόλο, το Πήλιο, αλλά και ολόκληρη την ορεινή Μαγνησία ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας για όσο διάστημα διαρκεί η κακοκαιρία DANIEL. Σχετικό μήνυμα έχει σταλεί από το 112 το πρωί στους κατοίκους. Τα προβλήματα μεγαλώνουν ώρα με την ώρα από το νερό που πέφτει σε πρωτόγνωρη ποσότητα με σφοδρότητα στον Βόλο αλλά και στο νησί της Σκιάθου.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

Χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξαιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή. Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κλειστές είναι και οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η κατάσταση θα επιδεινωθεί ενώ τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και αύριο το απόγευμα (6/9).

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στον Βόλο.

Από τη σφοδρή κακοκαιρία εντοπίστηκε νεκρός ένας κτηνοτρόφος όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, στον Βόλο, ενώ υπάρχει και ένας αγνοούμενος.

Show More

Related Articles

Back to top button