ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Και οι μηχανοδηγοί… αποστόμωσαν τον Μητσοτάκη – «Μας χλευάζατε ως πολιτική ηγεσία»

Ηχηρή απάντηση στην απαράδεκτη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και για αδικαιολόγητο θυμό των συγγενών, αλλά και στη μετέπειτα αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου, περί τυμβωρυχίας, έδωσε ο Κώστας Γενιδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

Αναλυτικά η απάντηση του Κώστα Γενιδούνια:

“Λένε τα όσα αδιανόητα λένε & μετά τα κάνουν και χειρότερα. Δεν εννοούσε λέει τους συγγενείς των θυμάτων ο κ . Μητσοτάκης αλλά απευθυνόταν στην απεργία των μηχανοδηγών, όταν έλεγε ότι εργαλειοποίειται η τραγωδία των Τεμπών (έγκλημα είναι, όχι τραγωδία ).

Ας πούμε τα εξής στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

1. Οι μηχανοδηγοί προκήρυξαν απεργία για τις 30 Μαΐου , όχι μέσα στις εκλογές, ούτε λίγες μέρες πριν, αλλά 9 μέρες μετά, παρότι ο ΟΣΕ είχε δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις για τις 14/5/23 και δεν τις τήρησε! Δεν προκηρύξαμε απεργία μέσα, πριν ή κοντά στις εκλογές , ΓΙΑΤΙ ξέραμε καλά τι θα έλεγαν όσοι μας κατηγορούσαν ως συντεχνία όταν στέλναμε τα εξώδικα για την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Εδώ δεν δέχτηκαν να συναντήσουν την Ευρωπαϊκή μας Ομοσπονδία που ήρθε στην Αθήνα αισθανόμενη την ανάγκη να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους για τον σιδηρόδρομο.

2. Κύριε Σκέρτσο , οι σιδηροδρομικοί θρηνούν 11 συναδέλφους. Μάλλον αυτό το ξεχάσατε στην δήλωση σας. Και αυτοί έχουν οικογένειες και εμείς που από τύχη δεν είμαστε στην θέση τους , νιώθουμε ΟΡΓΗ γιατί όχι μόνο δεν μας ακούγατε αλλά μας χλευάζατε 4 χρόνια ως πολιτική ηγεσία.

Να μην εμπλέκεται λοιπόν τους εργαζόμενους στις δηλώσεις σας & προπάντων ενημερωθείτε για το πότε είναι προγραμματισμένη η απεργία μας και με ποια αιτήματα. Αλήθεια, συμφωνεί η Κυβέρνηση στην αύξηση των ταχυτήτων στα 140 χιλιόμετρα σε μη τηλεδιοικουμενα τμήματα του δικτύου;

Στα οποία όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης γίνονται έργα και μπορεί να έχουμε μονές γραμμές ; Μια άστοχη δήλωση διορθώνεται με μια συγνώμη. Όχι με επίθεση σε αυτούς που θρηνούν επίσης νεκρούς και προσπαθούν να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος με ασφάλεια. Αρκετά”.

Show More

Related Articles

Back to top button