ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος σε δύο φάσεις

Πτωτική πορεία αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, καθώς μια ψυχρή «εισβολή» έρχεται στη χώρα μας σε δυο φάσεις.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, καθημερινά και σταδιακά ο υδράργυρος θα υποχωρεί, με συνθήκες παγετού να κάνουν την εμφάνιση τους στα ηπειρωτικά, όσο πλησιάσζει το Σαββατοκύριακο.

Όσο για σήμερα Τρίτη 31/1 ο καιρός θα είναι άστατος σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, κυρίως στο Αιγαίο. Προς το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα βροχών ενώ άνεμοι βόρειοι θα πνέουν με 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12- 15 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με πρόσκαιρες βροχές σε Πεντέλη και Πάρνηθα, οι οποίες από τα 600-700 μέτρα και πάνω θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, θα ενισχυθούν προς το απόγευμα και η θερμοκρασία μέχρι τους 12 βαθμούς.

Έρχονται δυο ψυχρά κύματα

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μαρουσάκη, δύο ψυχρά κύματα πρόκειται να «επισκεφτούν» τη χώρα μας μέσα στην εβομάδα.

Το πρώτο ψυχρό κύμα περνάει σήμερα το βράδυ (31/1) και αύριο Τετάρτη (1/2) με χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, κυρίως στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες.

Το δεύτερο ψυχρό κύμα έρχεται προς το τέλος της εβδομάδας. Πρόκεται για μια οργανωμένη πολική αέρια μάζα η οποία κατεβαίνει και θα επιδεινώσει περισσότερο τον καιρό στη χώρα μας.

Από την Κυριακή (5/2), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, και στη συνέχεια θα βλέπουμε χιόνια και σε πεδινές περιοχές και το κρύο θα είναι τσουχτερό. Ο καιρός θα παραμείνει έτσι μέχρι τις 10-15 Φεβρουαρίου.

Show More

Related Articles

Back to top button