ΒριλήσσιαΚοινωνίαΔήμοιΕιδήσεις

SOS Αδέσποτα: “Το δημοτικό πρόγραμμα γίνεται κάθε χρόνο πιο δυνατό”

Η συνεργασία με τη FeliCity βοηθά πολύ στην φροντίδα των γατιών

Μετά την  καταγγελία της φιλοζωικής ομάδας Felicity, θέση εναντίον του δημοσιεύματος του σάιτ του Αργύρη Ντινόπουλου για τον τραυματισμένο γάτο Σελ πήρε και η φιλοζωική οργάνωση «SOS ΑΔΕΣΠΟΤΑ». Το δημοσίευμα στοχοποιούσε το πρόγραμμα του Δήμου Βριλησσίων για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων με αφορμή τις δυσκολίες ίασης του βαριά τραυματισμένου άτυχου ζώου.
Η φιλοζωική “SOS Αδέσποτα Βριλησσίων” στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «το πρόβλημα του Σελ θα λυθεί με κοινή προσπάθεια και προσφορά, των εθελοντικών ομάδων, του Δήμου, των συνειδητοποιημένων δημοτών και των συνεργαζομένων κτηνιατρων», καθώς και ότι «στηρίζει έμπρακτα και ηθικά τόσο την ομάδα Felicity, όσο και το Δημοτικό πρόγραμμα, το οποίο -κατά γενική παραδοχή, είναι από τα αρτιότερα και αποτελεσματικότερα στην περιφέρειά μας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της “ΣΟΣ Αδέσποτα Βριλησσίων”:
“H ομάδα “ΣΟΣ Αδέσποτα Βριλησσίων”,εφαρμόζει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια το Δημοτικό πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών και περίθαλψης των αδέσποτων σκύλων του Δήμου μας.
Το πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια, επεκτάθηκε και στις γάτες, με περιορισμό στην στείρωση και τον εμβολιασμό τους.
Η δημιουργία της ομάδας Felicity, τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπλήρωσε το κενό που αδυνατούσε να καλύψει η ολιγομελής ομάδα μας και σε συνδυασμό με την οικονομική επέκταση του προγράμματος και την στελέχωση του Δήμου με υπαλλήλους ικανούς και δραστήριους, ξεκίνησε την εφαρμογή των δωρεάν στειρώσεων σε ολές τις αδέσποτες γάτες του Δήμου.
Δεδομένου όμως του αριθμού των ζώων, ιατρικές πράξεις πέραν των στειρώσεων, εμβολιασμών και αποπαρασιτώσεων, θα καθιστούσαν οποιαδήποτε οικονομική παροχή ανεπαρκή.
Οι συνάδελφοι της ομάδας Felicity κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε να καλύπτουν -με την αρωγή των δημοτών, έξοδα τα οποία ο πληθυσμός των ζώων καθιστά προς το παρόν αδύνατο να καλύψει το Δημοτικό πρόγραμμα.
Η ομάδα μας στηρίζει έμπρακτα και ηθικά τόσο την ομάδα Felicity, όσο και το Δημοτικό πρόγραμμα, το οποίο -κατά γενική παραδοχή, είναι από τα αρτιότερα και αποτελεσματικότερα στην περιφέρειά μας.
Η περίπτωση του Σελ, είναι μία από τις πολλές που θα λυθεί με κοινή προσπάθεια και προσφορά, των εθελοντικών μας ομάδων, του Δήμου, των συνειδητοποιημένων δημοτών και των συνεργαζομένων κτηνιατρων μας, χάρη στους οποίους το κόστος κρατιέται πάντοτε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.”
Show More

Related Articles

Back to top button