Πάμε μια βόλτα?ΝέαΕιδήσεις

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Οι εκδηλώσεις για την Άνοιξη και το Πάσχα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου 2023

Η εναλλακτική κατασκήνωση του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με πασχαλινή, παιχνιδιάρικη διάθεση, δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο τους για πέντε ημέρες: Μ. Δευτέρα 10/4, Μ. Τρίτη 11/4, Μ. Τετάρτη 12/4, Πέμπτη 20/4 και Παρασκευή 21/4 του Πάσχα, από τις 09:00 μέχρι τις 15:00.

Γιορτάζουμε το Πάσχα με ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Μέσα από παιχνίδια, κατασκευές και εκπαιδευτικές δράσεις, οι μικροί μας φίλοι θα εκφραστούν, θα συνεργαστούν, θα ψυχαγωγηθούν και θα δημιουργήσουν. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται, όπως πάντα, με εντυπωσιακές διαδραστικές προβολές στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, με εκθέσεις και πειράματα, καθώς και με επιλεγμένες δραστηριότητες από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Συνοπτική περιγραφή

Τη Μ. Δευτέρα θα ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των Μικρασιάτικων παραμυθιών. Θα παίξουμε, θα χαρούμε και στο «Πάρκο της Επιστήμης» θα βρεθούμε και θα πειραματιστούμε. Συνεχίζουμε με έμπνευση και δημιουργία, καθώς τη Μ. Τρίτη θα ζυμώσουμε πασχαλινά παραδοσιακά κουλουράκια και θα φτιάξουμε τη δική μας πασχαλινή λαμπάδα. Τη Μ. Τετάρτη χρώματα πολλά θα μας κατακλύσουν και τα αυγά μας θα στολίσουν. Μετά το Πάσχα, στον μαγικό κόσμο της Μυθολογίας και της Επιστήμης θα βρεθούμε. Την Πέμπτη από τους μύθους και την προϊστορία πιανόμαστε, στο παιχνίδι αφηνόμαστε και στο Εργαστήρι του Φειδία θα τρυπώσουμε. Την Παρασκευή θα συναντήσουμε τον Αρχιμήδη και θα κατασκευάσουμε τα δικά μας πρωτότυπα «γρανάζια».

Τα πειράματα Φυσικής και Χημείας που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ΠΑΣΧΑ στον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ», έχουν την επιστημονική επιμέλεια της ομάδας του PLANET PHYSICS. Πρόκειται για πολύ εντυπωσιακά πειράματα, που ενθουσιάζουν τα παιδιά κι έχουν υψηλή εκπαιδευτική αξία.

Παράλληλα, τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου υλοποιούνται τα καθιερωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 4 έως 8 ετών.

Ημερήσιο πρόγραμμα:

09:00 – 09:30 Άφιξη στον «Ελληνικό Κόσμο»

09:30 – 10:30 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες

10:30 – 11:00 Δεκατιανό σνακ

11:00 – 13:30 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες

13:30 – 14:00 Μεσημεριανό σνακ

14:00 – 15:00 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες

15:00- 15:30 Αναχώρηση

Πληροφορίες για το «ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

Ημέρες: Μ. Δευτέρα 10/4, Μ. Τρίτη 11/4, Μ. Τετάρτη 12/4, Πέμπτη του Πάσχα 20/4 , Παρασκευή του Πάσχα 21/4

Ώρες: 09:00-15:00

Ημερήσιο κόστος: 35€

Κόστος για όλες τις ημέρες: 140€

Παρέχεται δεκατιανό και μεσημεριανό σνακ

Εκπαιδευτκά προγράμματα

Σαββατιάτικα προγράμματα για παιδιά 4-5 ετών

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

«Μια φορά κι έναν καιρό στο Mπαλισιγκούν …»

…στο νησί όπου ζούσαν μόνο ζώα και δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους οι άνθρωποι. Ώσπου μία μέρα οι άνθρωποι το ανακάλυψαν! Πόσο τυχεροί ήταν! Είναι, όμως, τυχερά και τα ζώα που συνάντησαν τους ανθρώπους; Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε ως το Μπαλισιγκούν και να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους;

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

«Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα ζυμαράκια είναι τρέλα»

Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και τη γοητευτική κανέλα… Μεταξύ τους γεννήθηκε μία γλυκιά φιλία που κρατάει μέχρι τις μέρες μας… Εκεί, δημιουργήθηκαν, παραδοσιακά πασχαλινά «λαζαράκια», πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

«Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά …όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά»

Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Πληροφορίες

Για παιδιά 4-5 ετών με τους γονείς τους (οικογενειακό πρόγραμμα)

Ώρα έναρξης: 12:00 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)

Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά (12:00-13:10)

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Προπώληση εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://tickets.hellenic-cosmos.gr

Κυριακάτικα προγράμματα για παιδιά για παιδιά 5-8 ετών

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

«Πώς να φτιάξεις ένα μαγικό φίλτρο»

Μία βόλτα σε ένα δάσος… κάποιες παράξενες συναντήσεις… μία συνωμοσία… ένα φίλτρο που περιμένει να φτιαχτεί! Γιατί, όμως, λείπει το τελευταίο συστατικό της συνταγής; Και ποιος κρύβεται πίσω από αυτό; Ελάτε να λύσουμε το μυστήριο και να μάθουμε τα μυστικά των μαγικών φίλτρων και των μάγων του παρελθόντος.

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

«Στα ίχνη του Πασχαλινού Λαγού»

Ένας παιχνιδιάρης πασχαλινός λαγός μας βάζει σε περιπέτειες! Άραγε, πού έχει κρύψει τα πασχαλινά του αυγά; Ελάτε να ακολουθήσουμε ίχνη, να λύσουμε γρίφους και να περάσουμε πολλές δοκιμασίες… Θα καταφέρουμε να φτάσουμε στις μυστικές «αυγοκρυψώνες», για να γεμίσουμε το καλάθι μας με τα πολυπόθητα αυγά του;

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

«Μικροί αρωματοποιοί»

Τρεις σταγόνες φαντασία, καλή διάθεση και ένα μείγμα από τα αγαπημένα μας λουλούδια και μπαχαρικά φτάνουν για να γεμίσουν με αρώματα τον «Ελληνικό Κόσμο». Δημιουργούμε το δικό μας άρωμα και ταξιδεύουμε στις πιο όμορφες μυρωδιές της ιστορίας!

Πληροφορίες

Για παιδιά 5-8 ετών

Ώρα έναρξης: 16:00 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)

Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 8,50€

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Προπώληση εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://tickets.hellenic-cosmos.gr

Show More

Related Articles

Back to top button