ΠολιτισμόςΑκτιβισμόςΘέατροΕιδήσεις

“Κάτι βρωμάει στο ελληνικό θέατρο”

Ένα πανό που αναγράφει «Κάτι βρωμάει στο ελληνικό θέατρο» τοποθετήθηκε έξω από το κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από την επισημοποίηση της παραίτησης του διευθυντή του Δημήρη Λιγνάδη. Πίσω από την κίνηση αυτή φέρεται να είναι η ομάδα «Αφανής Συμμετοχική Εταιρεία» η οποία ανάρτησε και σχετικές φωτογραφίες σε σελίδα της στο Facebook.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα στο Facebook: «Η Αφανής Συμμετοχική Εταιρεία υλοποιεί παρεμβατικές, συμμετοχικές καλλιτεχνικές δράσεις. Είναι μια μυστική καλλιτεχνική οργάνωση που πρόθεσή της είναι να προκαλέσει ταραχή στην κυρίαρχη συζήτηση για τον πολιτισμό. Ιδρύθηκε μια νύχτα του 2019 στο μπαρ Βυσσινόκηπος εμπνευσμένη από τη Φιλική Εταιρεία. Τα μέλη της είναι και θα παραμείνουν μυστικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλλιτεχνικού της έργου».

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο το βράδυ, ύστερα από παρασκήνιο πολλών ημερών στη δίνη του #metoo, ο Δημήτρης Λιγνάδης ανακοίνωσε την παραίτησή του. Σύμφωνα με τις επίμονες φήμες, όσα θα αποκαλύπτονταν θα ήταν πολύ ειδεχθέστερα από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα για άλλους σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του κάνει λόγο για «στοχοποίησή του» και «τοξικό κλίμα φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό του, χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία».

Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν ο «εκλεκτός» της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία τον τοποθέτησε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Μάλιστα του έδωσε απευθείας τη θέση, καταργώντας την πρακτική των διαγωνισμών που είχε ακολουθήσει η προκάτοχός της επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Ζορμπά, για την πλήρωση των θέσεων των καλλιτεχνικών διευθυντών.

ΠΗΓΗ:  tvxs.gr

Show More

Related Articles

Back to top button