ΔήμοιΗράκλειοΕιδήσεις

Ο Δήμος Ηρακλείου αγοράζει το “Βουναλάκι”

Την έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας προκειμένου να προχωρήσει στην απόκτηση του ΟΤ 246, μια έκτασης δίπλα στην πλατεία του Αγίου Λουκά, στις παρυφές του Κτήματος Φιξ, βάζει μπροστά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε με ευρύτατη πλειοψηφία την εισήγηση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με την πλευρά των ιδιοκτητών έτσι ώστε, εάν όλα πάνε καλά, ο Δήμος να αγοράσει την έκταση, να την μετατρέψει σε χώρο πρασίνου και να την παραδώσει ελεύθερη και προσβάσιμη στους Ηρακλειώτες για να την χαίρονται.

Τις διαπραγματεύσεις θα αναλάβει διαπαραταξιακή επιτροπή και, εκτός απροόπτου, εντός των επόμενων μηνών θα υπάρχει η τελική απόφαση για να περάσει μια και καλή η έκταση στην κυριότητα του Δήμου, στην κυριότητα των δημοτών.

«Σίγουρα, αυτή την περίοδο απόλυτη προτεραιότητα είναι από όλους μας η προστασία της δημόσιας υγείας, της υγείας των παιδιών μας, των ηλικιωμένων, όλων των πολιτών. Όμως, το πρώτο, μεγάλο βήμα για την απόκτηση του ΟΤ 246, του γνωστού και ως «βουναλάκι» όπως το ξέρουν οι παλιοί Ηρακλειώτες, είναι μια σημαντική, ιστορική θα έλεγα, στιγμή για τον Δήμο μας καθώς αποτελεί επιθυμία διαχρονική και όσων πέρασαν από την δημοτική αρχή της πόλης και, βέβαια, των πολιτών. Είναι δε μια αρχή και προς το μεγάλο στόχο, την απόκτηση του συνόλου του Κτήματος Φιξ για λογαριασμό των συμπολιτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που ψήφισαν την εισήγησή μας. Έτσι συναινετικά πρέπει να προχωράμε για το καλό της πόλης», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Show More

Related Articles

Back to top button