ΠολιτικήΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Ιωακειμίδης στο Πρώτο: Η μάχη της Περιφέρειας είναι πολιτική, όχι κομματική

«Το ότι εγώ ανακοίνωσα ήδη από τις αρχές Μαρτίου και τρέχω όλους αυτούς τους μήνες μόνος μου, φτιάχνω ψηφοδέλτιο, κάνουμε εκδηλώσεις, κάνουμε τα πάντα χωρίς στήριξη κόμματος είναι ακριβώς αυτό. Από εκεί και πέρα θα ήταν χαρά μας, όλα τα κόμματα να μας στήριζαν». Με αυτή τη δήλωση, o υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, του συνδυασμού Δίνουμε τα χέρια- Αττικός κύκλος, απάντησε στο κατά πόσο ισχύει το αρχικό του μήνυμα όταν γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τεθεί υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής πως «η Περιφέρεια δεν είναι ούτε μπλε, ούτε πράσινη, ούτε κόκκινη».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου, ο κ.Ιωακειμίδης,διατελέσας Δήμαρχος στο Δήμο Ρέντη και στη συνέχεια Νίκαιας-Ρέντη, συνολικά επί 29 χρόνια, σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη δήλωσε την υποψηφιότητα ανεξάρτητου υποψηφίου».

«Ήδη έχουμε μιλήσει με τους Οικολόγους Πράσινους και με μια σειρά άλλες οικολογικές οργανώσεις και θα είναι μαζί μας. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα από τη δική μας θέση που έχουμε από την αρχή πάρει, που λέει ότι οφείλει η αυτοδιοίκηση, μια θέση που υπηρετώ 30 χρόνια να είναι ανεξάρτητη από τα κόμματα. Όπως ήμουν σαν δήμαρχος έτσι θα είμαι και σαν Περιφερειάρχης αν εκλεγώ. Μακάρι τα κόμματα που είναι βασικοί πυλώνες της Δημοκρατίας να υποστηρίζουν αυτή τη θέση. Αυτό ζητάμε» συμπλήρωσε ο κ. Ιωακειμίδης.

«Θα θέλαμε και το ΠΑΣΟΚ να το είχε κάνει και ο κ. Μητσοτάκης, τελειώνοντας με τον Πατούλη, θα ήταν χαρά μας να είχε πει, στηρίζουμε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη και να πηγαίναμε σε ένα πολύ ευρύ ψηφοδέλτιο και σε μία περιφέρεια που θα μπορούσε πραγματικά, τη μεγαλύτερη της χώρας να δείξει ότι μπορούν να συνεργάζονται διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις για τον ίδιο σκοπό και τον ίδιο στόχο» είπε χαρακτηριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, δεν παρεμβαίνει πουθενά.

Η μάχη της Περιφέρειας είναι πολιτική σημείωσε, καθώς “πολιτικές θέσεις εξυπηρετούν όλοι” οι υποψήφιοι, αλλά δεν είναι κομματική μάχη.

Όσο για τους συνυποψηφίους του, ανέφερε τα εξής.

«Δεν θα μιλήσω για το άτομο Χαρδαλιάς το πρόσωπο, τον ξέρω, θα μπορούσα να πω ότι έχω και εξαιρετική σχέση μαζί του. Τον κ. Σγουρό τον είχα ως Δήμαρχος, Περιφερειάρχη τέσσερα χρόνια, 2010-2014. Θα έλεγα ότι γενικώς οι μεταξύ μας σχέσεις δεν είναι κακές. Ο κ. Πατούλης ήταν μια ειδική περίπτωση. Δεν έχει κανένα λόγο η αναφορά, τώρα που έφυγε από το κάδρο. Οι υπόλοιποι όμως έχουμε γνωριστεί, έχουμε συλλειτουργήσει, έχουμε δουλέψει μαζί και αυτό είναι καλό στοιχείο. Όμως θεωρώ πάρα πολύ άκομψο τον τρόπο με τον οποίο μπήκε σε αυτή τη θέση. Θεωρώ πάρα πολύ άκομψη την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Δεν γίνεται ο πρωθυπουργός 20 μέρες πριν να λέει δίνουμε τη στήριξη στον κύριο Πατούλη και 20 μέρες μετά να αίρεται αυτή η στήριξη και να παίρνω ένα υφυπουργό, όχι κάποιον τυχαίο υφυπουργό και να τον κάνω υποψήφιο περιφερειάρχη. Είναι κατά την άποψή μου μια παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση με πολύ βίαιο τρόπο που δεν όφειλε να γίνει. Δεν υπήρχε κανένας λόγος ο πρωθυπουργός να συμπεριφερθεί έτσι».

«Έχει μία κυβέρνηση αυτοδύναμη. Νομίζω ότι δεν έχει καν αντιπολίτευση έτσι όπως έχουν πάει τα πράγματα, μπορεί να διοικήσει τη χώρα με τον τρόπο που το αντιλαμβάνεται διότι ο ελληνικός λαός του έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Δεν έχει κανένα λόγο να μπαίνει στην αυτοδιοίκηση με ένα τόσο βίαιο τρόπο, κατά την άποψή μου αντιδημοκρατικό. Ας αφήσει τις τοπικές κοινωνίες. Δηλαδή ο Πατούλης θα έπρεπε να δοκιμαστεί και να εισπράξει τα καλά και τα κακά των τεσσάρων ετών. Είχε έτσι κι αλλιώς τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας τέσσερα χρόνια» είπε καταλήγοντας ο κ. Ιωακειμίδης.

Πηγή: ertnews.gr

Show More

Related Articles

Back to top button