ΥγείαΔήμοιΠεντέληΕιδήσεις

“Ιατρείο Μνήμης” στον Δήμο Πεντέλης για ενίσχυση των πολιτών με άνοια και προβλήματα μνήμης

Ιατρείο Μνήμης ιδρύει ο Δήμος Πεντέλης, απαντώντας σε μία ανάγκη της σύγχρονης εποχής, στο οξύ θέμα της άνοιας που επηρεάζει κυρίως ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.

Για την υλοποίηση του Ιατρείου Μνήμης, ο Δήμος Πεντέλης συνεργάζεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα παρέχει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας – Long Lasting Memories Care (LLM Care).

Το σύστημα αποτελεί ένα πιστοποιημένο προϊόν εξελιγμένης τεχνολογίας, που συνδυάζει τις πιο σύγχρονες νοητικές ασκήσεις με τη σωματική δραστηριότητα μέσα από ένα διασκεδαστικό περιβάλλον.  Ο συνδυασμός φυσικής και νοητικής άσκησης αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που παρατείνει το χρόνο της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσης, επιδρώντας άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επωφελουμένων.

Το Ιατρείο Μνήμης του Δήμου Πεντέλης θα λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτήριο του Κοινωνικό Κέντρο του Δήμου (Σκιάθου 5, Μελίσσια),  ενώ προγραμματίζεται να εγκατασταθεί και στις άλλες δημοτικές ενότητες, αποσκοπώντας να αξιοποιηθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες.

Η άνοια και το Αλτσχάιμερ έχουν χαρακτηρισθεί ως επιδημία του 21ου αιώνα και ως ένα μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα, αφού αφορά περίπου το 15% των ηλικιωμένων. Στην Ευρώπη οι άνθρωποι με άνοια είναι σήμερα 10 εκατομμύρια και στην Ελλάδα 200.000

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Η κοινωνική πολιτική αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες.  Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού μας γύρω από τα κοινωνικά θέματα και προβλήματα, υλοποιούμε μια σημαντική προεκλογική μας δέσμευση, την Ίδρυση Ιατρείου Μνήμης, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει τους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στην αντιμετώπιση του σύγχρονου προβλήματος της άνοιας».

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Ιατρείο Μνήμης

Συντονιστής προγράμματος:

Βασίλης Τσιοπανάς, MSc Ψυχολογίας Υγείας – Ψυχολόγος

Τηλέφωνο: 210-8100884 εσωτ. 21 & 22

 

Show More

Related Articles

Back to top button