ΕλλάδαΕιδήσεις

Θ. Σοφός:  “Η συνείδησή μου δεν θα είναι ήσυχη, εάν πληροφορηθώ ότι απεβίωσε ένας απεργός πείνας στη χώρα μου”

Κ. Τσιάρας: «Το 2015 έκανε αντίστοιχα πράγματα ο Κουφοντίνας»

Ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος Κουφοντίνα για αναστολή της ποινής του και ενόψει της συζήτησης που αναμένεται για την αίτηση του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη για επιστροφή του στον Κορυδαλλό, τόνισε σήμερα ότι «η κυβέρνηση αυτοεγκλωβίστηκε» ενώ στο κατά πόσο συμφωνεί με τις δηλώσεις της Ιωάννας Κούρτοβικ, ο δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, περί κοινωνικής ειρήνης και ύπαρξης λόγων κρατικής ασφάλειας, απέφυγε να πάρει θέση, μιλώντας στο Open TV.

Αντίθετα απάντησε: «Όταν πεθαίνει ένας απεργός πείνας η κοινωνική ειρήνη είναι στη συνείδησή μας. Η συνείδησή η δική μου δεν θα είναι ήσυχη, εάν πληροφορηθώ ότι απεβίωσε ένας απεργός πείνας στη χώρα μου. Παραδείγματα τέτοια έχουμε μόνο από τη γείτονα χώρα» .

Ο κ. Σοφός για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 56η ημέρα απεργίας πείνας τόνισε: «Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν νοσηλευόμενο κρατούμενο αλλά με έναν απεργό πείνας. Εδώ δεν δικάζονται οι πράξεις. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα ενός κρατούμενου που είναι απεργός πείνας. Τα όρια πλέον έχουν εξαντληθεί. Υποστηρίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα ως κοινωνία ή όχι; Ευθύνη της δημοκρατικής πολιτείας ότι δεν θα έχουμε νεκρό απεργό πείνας».

Μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση για μη αναβολή της ποινής του, είναι πιθανό την ίδια τύχη να έχει και το αίτημα που έκανε η πλευρά Κουφοντίνα και θα συζητηθεί σήμερα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τι απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας επίσης στο Open TV, για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις δηλώσεις της Ιωάννας Κούρτοβικ για το θέμα, υπογράμμισε ότι γίνεται μεγάλη φασαρία για ένα ζήτημα που κανονικά δεν θα έπρεπε να διχάσει την κοινή γνώμη ενώ πρόσθεσε ότι το 2015 ο Κουφοντίνας έκανε αντίστοιχα πράγματα. Ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι το κράτος δικαίου στην Ελλάδα διαφυλάσσει απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Γίνεται μεγάλη φασαρία για ένα ζήτημα που κανονικά δεν θα έπρεπε να διχάσει την κοινή γνώμη» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Το 2015 έκανε αντίστοιχα πράγματα ο Κουφοντίνας».

Πηγή: protothema.gr
Show More

Related Articles

Back to top button