ΧαλάνδριΔήμοιΕκπαίδευσηΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Θύελλα αντιδράσεων για τη σύλληψη του μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει για τη σύλληψη του μαθητή στη μαθητική συγκέντρωση της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου. Σήμερα ο μαθητής οδηγείται στον ανακριτή για τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις που του απευθύνονται.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται στις 11 π.μ. έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων με τη στήριξη του ίδιου του Δήμου Χαλανδρίου αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου. Το γεγονός της σύλληψης καταγγέλουν επίσης και η Λαϊκή Συσπείρωση, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Β’ Αθήνας, οι Κομματικές Οργανώσεις ΚΚΕ Χαλανδρίου, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου – Αγ. Παρασκευής – Χολαργού – Ψυχικού – Βριλησσίων και η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής.

Δήμος Χαλανδρίου: “Είμαστε αντίθετοι στην όποια προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων”

Ο Δήμος Χαλανδρίου αναφέρει:

“Την Πέμπτη 15/10 στη διάρκεια τού μαθητικού συλλαλητηρίου συνελήφθη ο Βαγγέλης, μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του. Βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας το σχολείο του στα  δίκαια αιτήματα πού έχει θέσει το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των  σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Από την ημέρα εκείνη κρατείται στην Ασφάλεια  με κακουργηματικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι κατά τον σωματικό έλεγχο πού του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτε και την ώρα της σύλληψής του  έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει εκφράσει με το ψήφισμά του στις 9/10 την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και κάλεσε την Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της, μακριά από απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών.

Την Δευτέρα 19.10, και ώρα 11 π.μ. θα είμαστε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και τους συμμαθητές τού Βαγγέλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου καλείται να απολογηθεί ενώπιον τού ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες μπορεί να έχουν βαριές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή ενός ανήλικου παιδιού. Ζητάμε την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του.”

Λαϊκή Συσπείρωση: Καταγγέλουμε την επιχείριση εκφοβισμού και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που προσπαθεί η κυβέρνηση”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου αναφέρει στη δική της ανακοίνωση:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου που κρατείται στη ΓΑΔΑ από την Πέμπτη και θα περάσει από αυτόφωρη διαδικασία αύριο Δευτέρα για τη συμμετοχή του στο μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που προσπαθεί η κυβέρνηση, με τελευταίο συμβάν να κρατείτε ένα παιδί 14-15 χρόνων γιατί, άκουσον-άκουσον, ζήταγε, μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές, 15 παιδιά ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, επιπλέον καθηγητές και καθαρίστριες στα σχολεία.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους που είναι αιτήματα σύσσωμου του λαϊκού κόσμου και θα είμαστε τη Δευτέρα στην Ευελπίδων να συμπαρασταθούμε στον μαθητή.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του χωρίς καμιά κατηγορία.

Οι μαθητές είναι ήδη νικητές, μας έχουν δείξει με τη στάση τους τον δρόμο του αγώνα, μας έδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται, ξέρουν πως συλλογικά θα νικήσουν. 

Εμείς από τη μεριά μας, ως Λαϊκή Συσπείρωση, καλούμε τη σχολική κοινότητα και κάθε άλλον αρμόδιο να διευκολύνουν την κάθοδο μαθητών γονιών εκπαιδευτικών στη σχολή Ευελπίδων, στο κτήριο 9, στις 11:00, για να υπερασπιστούμε τον μαθητή και να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό.

Αντίστοιχα αιτήματα διατυπώνουν η

Show More

Related Articles

Back to top button