Ζητείται ΠαρόνΚόσμος

Η φωτογραφία της ημέρας: Κοριτσάκι 4 ετών ανασύρθηκε ζωντανό 91 ώρες μετά το σεισμό!

Στις δύσκολες ώρες που περνάει η Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό, φτάνοντας τους 100 νεκρούς και περίπου 1000 τραυματίες, ένα τετράχρονο κοριτσάκι ανασύρεται ζωντανό κάτω από τα συντρίμια τρεις ημέρες μετά, σκορπίζοντας την ελπίδα, όχι μόνο στη χώρα της, αλλά και σε όλο τον κόσμο…

Η μικρή Αΐντα, τεσσάρων ετών, που είχε θαφτεί ζωντανή κάτω από τα συντρίμμια κτιρίου όταν έπληξε τη δυτική Τουρκία ο ισχυρός σεισμός της Παρασκευής, σώθηκε σήμερα, τέσσερις ημέρες αργότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης της Σμύρνης (Ιζμίρ) και ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Ζήσαμε ένα θαύμα την 91η ώρα. Μέλη σωστικών συνεργείων έβαλαν την Αΐντα, ηλικίας τεσσάρων ετών, ζωντανή» από τα συντρίμμια, τόνισε ο δήμαρχος της Σμύρνης, ο Τουντς Σογέρ, μέσω Twitter.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν μέλη σωστικών συνεργείων να βγάζουν καταχειροκροτούμενοι το κοριτσάκι από τα συντρίμμια κτιρίου στο προάστιο Μπαϊράκλι, το οποίο υπέστη το βαρύτερο πλήγμα από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Νωρίτερα σήμερα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων της σεισμικής δόνησης έφθασε πλέον τους 100 νεκρούς, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 994 άνθρωποι, οι 147 από τους οποίους συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Show More

Related Articles

Back to top button