ΚινηματογράφοςΝέαΕιδήσεις

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Οι ταινίες που θα παρακολουθήσουμε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες των κινηματογράφων, μέσα από τις προτάσεις του Neolaia.gr.

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, η οποία είναι η τελευταία πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, έρχεται γεμάτη νέες και ενδιαφέρουσες επιλογές. Τον «πρωταγωνιστικό ρόλο» θα έχει αδιαμφισβήτητα το «Air», το οποίο με πρωταγωνιστές τον Ben Affleck (ο οποίος ανέλαβε και τη σκηνοθεσία) και το Matt Damon, έρχεται να μας πει την ιστορία πίσω από τη δημιουργία των Air Jordan παπουτσιών της Nike.

Παράλληλα, θα δούμε και τον «Εξορκιστή του Βατικανού», ένα θρίλερ που προβλέπεται για «σκληροπυρηνικούς» λάτρεις του είδους με πρωταγωνιστή τον Οσκαρικό Russel Crowe, ενώ στη μεγάλη οθόνη έρχεται και η νέα ταινία του Super Mario, την οποία κάτι μας λέει ότι δεν θα σπεύσουν να δουν μόνο οι μικροί μας φίλοι αλλά και οι μεγάλοι.

1. Air: Κυνηγώντας ένα θρύλο

Υπόθεση: Επτά χρόνια μετά τον άνισο “Νόμο της Νύχτας” και έντεκα από το τριπλά οσκαρικό όσο και υπερτιμημένο “Επιχείρηση: Argo”, ο Άφλεκ βρίσκεται ξανά πίσω από την κάμερα αντλώντας έμπνευση από μια αληθινή ιστορία: το πώς τη δεκαετία του ’80 η δημοφιλής εταιρία αθλητικών υποδημάτων Nike, κατάφερε να κλείσει εμπορική συμφωνία με τον ανερχόμενο τότε μπασκετμπολίστα Μάικλ Τζόρνταν, η οποία οδήγησε σε μια από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες όλων των εποχών, αλλά και στη δημιουργία ενός θρυλικού παπουτσιού που φοριέται μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, ο Άφλεκ υποδύεται το διευθυντή της Nike Σόνι Βακάρο και ο Ντέιμον το συνιδρυτή Φιλ Νάιτ σε μια περίοδο που εταιρία δεν ήταν ακόμα ο τεράστιος όμιλος που όλοι αναγνωρίζουν. Τότε, κάνοντας απόπειρα να αυξήθει τη δημοφιλία της Nike, ο Βακάρο αποφασίζει να προσεγγίσει το rookie Τζόρνταν και να του προτείνει να λανσάρουν μαζί ένα νέο ζευγάρι παπουτσιών, δηλαδή, τα μυθικά Air Jordan.

2. Ο εξορκιστής του Βατικανού

Υπόθεση: Βασισμένη στα αρχεία του Πατρός Γκαμπριέλε Αμόρθ, αρχιεξορκιστή του Βατικανού (στο ρόλο ο βραβευμένος με Όσκαρ Russell Crowe), η ταινία Ο Εξορκιστής του Βατικανού ακολουθεί τον πατέρα Αμόρθ στην έρευνά του για τον τρομακτικό δαιμονισμό ενός αγοριού, η οποία καταλήγει στην αποκάλυψη μιας συνωμοσίας που το Βατικανό για αιώνες προσπαθούσε απεγνωσμένα να αποκρύψει.

3. Ο άντρας στο υπόγειο

Υπόθεση: Ο Σιμόν και η Ελέν αποφασίζουν να πουλήσουν ένα υπόγειο στο κτίριο που μένουν. Ένας άντρας – με ταραγμένο παρελθόν- το αγοράζει και εγκαθίσταται χωρίς να ενημερώσει. Σιγά σιγά , η παρουσία του θα αναστατώσει τη ζωή του ζευγαριού.

4. Η γυναίκα του Τσαϊκόφσκι

Υπόθεση:

Η Αντονίνα Μιλιούκοβα είναι μια όμορφη και έξυπνη νεαρή γυναίκα, γεννημένη στην αριστοκρατική Ρωσία του 19ου αιώνα. Θα μπορούσε να είχε ό,τι ήθελε, αλλά η μοναδική της εμμονή είναι να παντρευτεί τον Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, τον οποίο ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που άκουσε τη μουσική του.

Ο μόνος λόγος που ο συνθέτης δέχεται τελικά αυτή την ένωση, είναι για να βάλει ένα τέλος στις φήμες που κυκλοφορούν για αυτόν. Δίχως ίχνος αγάπης, κατηγορώντας την για τις κακοτυχίες και την κατάρρευσή του, οι προσπάθειες του Τσαϊκόφσκι να ξεφορτωθεί τη σύζυγό του γίνονται όλο και πιο βίαιες. Κυριευμένη από τα συναισθήματά της για αυτόν όμως, η Αντονίνα αποφασίζει να υπομείνει και κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να μείνει μαζί του. Η ταπείνωση, ο εξευτελισμός και η απόρριψη την οδηγούν σταδιακά στην παράνοια.

5. Flux Gourmet

Υπόθεση: Μια ηχητική κολεκτίβα που δεν μπορεί να διαλέξει όνομα, στεγάζεται σε ένα ινστιτούτο αφιερωμένο στις μαγειρικές και διατροφικές επιδόσεις. Τα μέλη της παγιδεύονται στις εσωτερικές τους μάχες εξουσίας και σε καλλιτεχνικές βεντέτες, μόνο που η δυσλειτουργική δυναμική τους επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο όταν πρέπει να συναναστραφούν με την επικεφαλής του ινστιτούτου. Ενώ οι διάφοροι ανταγωνισμοί ξεδιπλώνονται, ένας άλλος ένοικος αντιμετωπίζει γαστρεντερικές διαταραχές, και σε μια προσπάθεια να δώσει αυθεντικότητα στην τέχνη της, η αρχηγός της κολεκτίβας του ζητά να χρησιμοποιήσει την κατάστασή του ως μέρος της παράστασης.

6. Η Εθελόντρια

Υπόθεση: Η Μαρίσα Σόλα (που σημαίνει «μόνη» στα ισπανικά) είναι μια 65χρονη γιατρός που μόλις συνταξιοδοτήθηκε· επιθυμεί όσο τίποτα ν’ αποκτήσει εγγόνια, όμως για κάποιον ανεξήγητο λόγο κανένα από τα παιδιά της δεν προτίθεται να της δώσει αυτή τη χαρά. Έπειτα από μια έντονη συζήτηση σ’ ένα οικογενειακό τραπέζι, η Μαρίσα αποφασίζει να αφήσει τα πάντα πίσω της και να ταξιδέψει στην Ελλάδα, σε μια προσφυγική δομή, πιστεύοντας πως θα συναντήσει παιδιά που χρειάζονται ανθρώπους σαν εκείνη. Ωστόσο, με την άφιξη της αντικρίζει μια πραγματικότητα που δεν φανταζόταν ποτέ – κι έτσι βρίσκει την ευκαιρία να διερευνήσει τα όρια μεταξύ της αγάπης και της ανάγκης. Ένα στοχαστικό βλέμμα στο ανθρώπινο τοπίο της καταστροφής που προκαλείται από την αναγκαστική μετακίνηση, μια ματιά που αμφισβητεί το παιχνίδι εξουσίας των παρείσακτων βλεμμάτων και εξετάζει το ενδεχόμενο να μείνει κανείς αμέτοχος όταν εκτυλίσσεται μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση.

7. Super Mario Bros: Η Ταινία

Υπόθεση: Ενώ επιδιορθώνουν έναν αγωγό ύδρευσης, δύο υδραυλικοί από το Μπρούκλιν, ο Μάριο και ο αδελφός του Λουίτζι, μεταφέρονται μέσα από έναν μυστηριώδη σωλήνα σε έναν μαγικό νέο κόσμο. Όταν τα δύο αδέλφια χωριστούν, ο Μάριο ζει μία επική περιπέτεια αναζήτησης του Λουίτζι. Με τη βοήθεια του μανιταριού Τοντ και μετά την εντατική εκπαίδευση στη μάχη με την αρχηγό του Μανιταροβασιλείου Πριγκίπισσα Πιτς, ο Μάριο επιστρατεύει τις δικές του δυνάμεις και αναλαμβάνει δράση.

Show More

Related Articles

Back to top button