ΠολιτισμόςΤέχνεςΒιβλίοΨυχαγωγία

Η πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη που έχετε δει!

Ένα μουσείο από γρανίτη κρύβει μια... ιδιαίτερη κρεμαστή βιβλιοθήκη

Τριάντα χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο, ένα νέο μονολιθικό μουσείο σχεδιασμένο από τον Κένγκο Κούμα σχεδιάζει να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό μέσα στο 2020.

Το Mουσείο Πολιτισμού Κadokawa βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπλασης μιας ολόκληρης περιοχής και ο σημαντικός Ιάπωνας αρχιτέκτονας με τους συνεργάτες του πίσω από τη γρανιτένια όψη του μουσείου σχεδίασαν ένα χώρο πέντε ορόφων που περικλείει πολλές δραστηριότητες που συνδέουν τις τέχνες μεταξύ τους και δημιουργούν έναν πολιτισμικό ιστό με την κοινωνία.

Ο πρώτος όροφος διαθέτει μια μικρή βιβλιοθήκη και μια γκαλερί 1.000 τετραγωνικών μέτρων για εκθέσεις που σχετίζονται με μια ποικιλία θεμάτων όπως: φύση, επιστήμη, τέχνη, φυσική ιστορία, μόδα, περιβάλλον και κοινωνία.

Ο δεύτερος όροφος φιλοξενεί ένα καφέ και ένα κατάστημα, ενώ ο τρίτος όροφος είναι αφιερωμένος στο σύνολό του στην παρουσίαση του anime. Ο τέταρτος όροφος περιέχει μια βιβλιοθήκη διπλού ύψους με ράφια ύψους οκτώ μέτρων που ανεβαίνουν προς την οροφή, φιλοξενώντας περίπου 50.000 βιβλία. Τέλος, στον πέμπτο όροφο στεγάζεται μια άλλη γκαλερί δίπλα σε ένα εστιατόριο.

Ένα δοκιμαστικό άνοιγμα του μουσείου πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου 2020, με τους δύο κάτω ορόφους να φιλοξενούν μια έκθεση αφιερωμένη στον Κένγκο Κούμα και το σχέδιό του για το ίδρυμα. Τα άλλα μέρη του μουσείου έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν στο κοινό στις 6 Νοεμβρίου 2020.

ΠΗΓΗ: elculture.gr

Show More

Related Articles

Back to top button