ΠολιτισμόςΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίνος Βολανάκης γίνονται σκίστα… “Στη σκιά των Βράχων”

Ο grafity artist Πλάτωνας έφτιαξε τα πορτραίτα της Μελίνας Μερκούρη και του Μίνου Βολανάκη στο Θέατρο Βράχων, στην είσοδο.

Οι προσωπογραφίες δύο θρυλικών μορφών της τέχνης και του πολιτισμού κοσμούν από σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 την είσοδο στο Θέατρο Βράχων.

Ο Δήμος Βύρωνα, με αφορμή τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που παραχωρεί ένα μεγάλο μέρος της περιοχής αυτής σε ιδιώτες, ανέθεσε στον grafity artist Πλάτωνα, να δημιουργήσει τα πορτραίτα της Μελίνας Μερκούρη και του Μίνου Βολανάκη.

Δύο προσωπικοτήτων που συνέβαλαν τα μέγιστα στη μετατροπή των παλαιών λατομείων σε χώρο πολιτισμού, αρχικά, με τη δημιουργία του Θεάτρου Βράχων και στη συνέχεια σε χώρο αθλητισμού και αναψυχής τα επόμενα χρόνια.

Η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίνως Βολανάκης έδωσαν μορφή σε ένα χώρο που οι κοινωνίες του Βύρωνα και του Υμηττού κατέκτησαν με αγώνες με σκοπό να τον αξιοποιήσουν προς όφελος των πολιτών. Οι ιδέες, οι πρωτοβουλίες και η στήριξη τους, καθόρισαν το χώρο και τον μεταμόρφωσαν για να γίνει τελικά αυτό που είναι σήμερα. Μια εστία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής για όλους που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί ένα από σημαντικότερα Φεστιβάλ της χώρας μας.

Η Μελίνα Μερκούρη πέθανε στις 6 Μαρτίου 1994. Ηθοποιός, βραβευμένη με πλήθος διεθνών βραβείων και παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα, διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού -η μακροβιότερη στην Ελλάδα- τα έτη 1981-89 και 1993-94, σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ήταν παντρεμένη με τον Αμερικανό σκηνοθέτη, ηθοποιό και σεναριογράφο του θεάτρου και του κινηματογράφου, Ζυλ Ντασέν.

Ο Μίνως Βολανάκης πέθανε στις 15 Νοεμβρίου 1999. Ήταν Έλληνας σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής. Εκτός από τη σκηνοθεσία διακρίθηκε ιδιαίτερα και ως έξοχος μεταφραστής αγγλικών θεατρικών έργων, καθώς και των ελληνικών κλασικών έργων (κωμωδίες ή τραγωδίες) στην αγγλική.

Πηγή: athensvoice.gr

Show More

Related Articles

Back to top button