ΧαλάνδριΑλληλεγγύηΨυχαγωγίαΔημοτικάΑθλητικάΕιδήσεις

Συνεχίζεται η “Γυμναστική στο Σπίτι” από το Δήμο Χαλανδρίου

Νέα προγράμματα και live streaming για όσο διάστημα τα αθλητικά κέντρα του Δήμου παραμένουν κλειστά για λόγους προστασίας από τον Covid-19

Τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία Covid-19 επέβαλαν το κλείσιμο των αθλητικών κέντρων του Δήμου Χαλανδρίου, απόφαση που είχε, να σημειωθεί, λάβει ο Δήμος πριν αυτά θεσμοθετηθούν.

Η καραντίνα που ακολούθησε και η ανάγκη να παραμείνουν οι πολίτες διασυνδε-Δεμένοι οδήγησε τη διεύθυνση  Παιδείας Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Χαλανδρίου στο εγχείρημα της παραγωγής προγραμμάτων γυμναστικής που μπορούν να γίνουν στο σπίτι. Προγράμματα στα οποία έχουν πρόσβαση οι πολίτες μέσω του διαδικτύου.

Τα σχετικά βίντεο της δ/νσης Αθλητισμού του Δήμου διαδόθηκαν, αγαπήθηκαν και όπως διαβεβαιώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα συνεχιστούν για όσο διάστημα τα αθλητικά κέντρα του Δήμου παραμένουν κλειστά για λόγους προστασίας από τον Covid-19.

«Μετά το πρώτο σοκ του εγκλεισμού, συνειδητοποιήσαμε ότι έστω και υπό αυτές τις συνθήκες η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με σύμμαχο την τεχνολογία. Και εφόσον η διαπροσωπική επαφή διακόπηκε, οφείλαμε να δώσουμε στους πολίτες τη δυνατότητα άσκησης στο σπίτι με τα προγράμματα που ετοιμάζουν οι καθηγητές/τριες Φυσικής Αγωγής της δ/νσης. Κρίναμε αναγκαίο οι πολίτες να μην διακόψουν τη σωματική άσκηση, που από τη μια ενισχύει την άμυνά μας απέναντι στον κορονοϊό και από την άλλη μας φέρνει πιο κοντά στην υιοθέτησης μιας διαφορετικής κουλτούρας ζωής, ενός πιο φυσικού τρόπου ζωής»», υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής.

Νέα προγράμματα και live streaming

O ίδιος δηλώνει ότι η παραγωγή των εν λόγω προγραμμάτων θα συνεχιστεί αμείωτη όσο τα αθλητικά κέντρα του Δήμου παραμένουν κλειστά και προαναγγέλλει ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και βίντεο με προγράμματα για παιδιά, με προγράμματα για κοινή εκγύμναση μικρών και μεγάλων και βέβαια με προγράμματα για ΑμεΑ.

Η δ/νση Αθλητισμού διερευνά μάλιστα αυτό το διάστημα τη δυνατότητα της υλοποίησης μαθημάτων μέσω live streaming.

H υλοποίηση αυτού του έργου δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την αμέριστη στήριξη των προπονητών και των προπονητριών της δ/νσης, οι οποίοι αξίζουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» όπως σημειώνει ο κ. Χάρης Μαυρουδής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΕΔΩ, όπου είναι αναρτημένα όλα τα βίντεο που έχουν ετοιμάσει οι προπονητές/τριες της διεύθυνσης Αθλητισμού. Μαζί βέβαια με χρήσιμο υλικό για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση των σχετικών  προγραμμάτων της δ/νσης Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου συμπεριλήφθηκε και σε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ (δείτε ΕΔΩ) που αφορούσε τα δημοτικά αθλητικά κέντρα.

Show More

Related Articles

Back to top button