ΑθλητικάΕιδήσεις

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Γιάννη Ιωαννίδη στο Αλεξάνδρειο

Ολόκληρη η Ελλάδα αποχαιρέτησε σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου εναν θρύλο του αθλητισμού και του Ελληνικού μπάσκετ της χώρας. Η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη έγινε στη Θεσσαλονίκη, αλλά το λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο του Άρη, το Αλεξάνδρειο που ήταν δεύτερό του σπίτι όπως έλεγε.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη της Βούλας, η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη μεταφέρθηκε στη συμπρωτεύουσα, όπου και δόθηκε το τελευταίο “αντίο” σε μία ιστορική μορφή της Ελλάδας, με την ταφή του στο κοιμητήριο της Θέρμης.

Στο Αλεξάνδρειο μαζεύτηκε πολύς κόσμος για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο Γιάννη Ιωαννίδη.Ανάμεσα τους και ο Νίκος Γκάλης ο οποίος μίλησε συγκινημένος για τον επί σειρά ετών προπονητή του αλλά και μεγάλο αδελφό όπως τον χαρακτήρισε.

«Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα θα έλεγα ότι ήταν άνδρας. Ότι είχε να σου πει το έλεγε στο πρόσωπο σου. Είχε όραμα από μικρός να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε. Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος» είπε συγκινημένος ο Νίκος Γκάλης.

«Ανδρωθήκαμε μαζί, τον είχα σαν μεγάλο αδελφό, έβαζε την ομάδα πανω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος. Είναι δύσκολη μέρα για μένα, τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος μέσα στον αγώνα, πάρα πολύ σπουδαίος. Ζήσαμε πολλές καλές στιγμές, είχαμε πάρα πολλές χαρές και λίγες λύπες. Είναι αλήθεια πως και οι δύο μας δεν μπορούσαμε την ήττα. Ήταν ευθύς και αυτό το σεβόμουν» πρόσθεσε.

Show More

Related Articles

Back to top button