ΠολιτισμόςΤέχνεςΕλλάδα

Η εικόνα της ημέρας: το γκράφιτι της Μελίνας

Το 5ο Διεθνές Street Art Festival Πάτρας  έρχεται για να χαρίσει και πάλι στους Πατρινούς υψηλής ποιότητας τέχνη, μέσα από τις τοιχογραφίες που παρουσιάζει, αφήνοντας για ακόμα μία χρονιά πρωτογενές καλλιτεχνικό υλικό στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο Κλεομένης Κωστόπουλος, δημιουργός της ιδιαίτερης τοιχογραφίας με τη Μελίνα Μερκούρη, που κοσμεί πλέον μια επταώροφη πολυκατοικία δήλωσε στο Mega και στην εκπομπή “Mini Καύσωνας”:

«Το έργο έχει γίνει για τα εκατοστά γενέθλια της Μελίνας Μερκούρη. Φέτος κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννησή της. Τα θέματα συνήθως τα επιλέγουν οι καλλιτέχνες που καλούμε από όλο τον κόσμο. Φέτος θα έχουμε καλλιτέχνες από Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Κύπρο. Πιστεύουμε στην εξωστρέφεια», ανέφερε ο καλλιτέχνης.

Όπως εξήγησε χρειάστηκαν δέκα ημέρες για τη δημιουργία του εντυπωσιακού graffiti με τη Μελίνα Μερκούρη, κατά τις οποίες δούλευαν από τις εξίμισι το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ.

«Η Πάτρα ευελπιστεί τα επόμενα 2-3 χρόνια να είναι η πόλη με τις περισσότερες τοιχογραφίες στην Ευρώπη. Ο σκοπός είναι ο πολιτισμικός τουρισμός. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο η Πάτρα έχει καταφέρει να αγαπήσει ξανά τον δημόσιο χώρο», σημείωσε ακόμη ο κ. Κωστόπουλος.

ΠΗΓΗ: megatv
Show More

Related Articles

Back to top button