ΔήμοιΗράκλειοΝέαΕιδήσεις

«Η Γνώση σώζει ζωές»: Δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Ηράκλειο

Ένα μάθημα, κυριολεκτικά, ζωής για όλους όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Το Σάββατο 6 Μαΐου, από τις 10.00 έως τις 14.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ) θα δείξουν στους πολίτες βασικές οδηγίες Πρώτων Βοηθειών, όπως η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς και λοιπές τεχνικές για το τι κάνουμε σε περίπτωση παρόμοιας ανάγκης.

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν, ενώ όσοι το παρακολουθήσουν θα λάβουν σχετική βεβαίωση. Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ή να πάρουν περισσότερες πληροφορίες στον τηλ. αριθμό 210 2724045 (εσωτ.8, αρμόδια υπάλληλος Ελένη Πορτοκάλη).

Το σεμινάριο διοργανώνεται σε μια συνεργασία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του ΚΕΠ Υγείας του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου.

«Η προστασία της Υγείας είναι κάτι που ξεκινά από εμάς τους ίδιους. Όσες περισσότερες γνώσεις έχουμε που βοηθούν να τη θωρακίσουμε, τόσο πιο αποτελεσματικοί μπορούμε να είμαστε. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τεχνικές και πρακτικές που σώζουν ζωές, που όλοι οφείλουμε να ξέρουμε. Σας καλώ λοιπόν να συμμετέχετε στο σεμινάριο που οργανώνει ο Δήμος μας και το ΕΔΔΥΠΠΥ. Να μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ίσως κάποια στιγμή να φανεί πολύτιμη…», σημειώνει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος.

Show More

Related Articles

Back to top button