ΚόσμοςΝέαΕιδήσεις

Νέος κύκλος απολύσεων στο Twitter – Εκτός εταιρείας το 10% των εργαζομένων

Η εταιρεία Twitter Inc. απέλυσε τουλάχιστον 200 εργαζομένους της, ή περίπου το 10% του τρέχοντος εργατικού δυναμικού της, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα New York Times την Κυριακή, προχωρώντας σε ακόμη έναν κύκλο περικοπών θέσεων εργασίας αφότου την αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ τον Οκτώβριο του 2022.

Οι απολύσεις, που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, αφορούσαν υπεύθυνους διαχείρισης έργου, αναλυτές δεδομένων και μηχανικούς αρμόδιους για τη μάθηση των μηχανών και την αξιοπιστία της υπηρεσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλέστηκε ενημερωμένες πηγές.

Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της για να της ζητήσει σχόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Twitter είχε προσωπικό περίπου 2.300 εργαζομένων τον περασμένο μήνα, κατά τον κ. Μασκ.

Οι νέες απολύσεις ακολουθούν το αρχικό κύμα μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας στην εταιρεία, που είχαν φθάσει τις 3.700, καθώς ο Μασκ -που εξαγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκ. δολαρίων πέρυσι- λάμβανε μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Ο Ίλον Μασκ δήλωνε τον Νοέμβριο πως το Twitter ήταν αντιμέτωπο με «μεγάλη πτώση των εσόδων», καθώς οι διαφημιστές μείωναν τις δαπάνες τους εξαιτίας των ανησυχιών τους για την έλλειψη ελέγχου του περιεχομένου.

Μάλιστα, η εταιρεία άρχισε πρόσφατα να μοιράζεται έσοδα από τις διαφημίσεις με κάποιους από τους δημιουργούς περιεχομένου στην πλατφόρμα.

Show More

Related Articles

Back to top button