ΚοινωνίαΖητείται ΠαρόνΝέαΕιδήσεις

Έγκλημα στα Τέμπη: Οι υπογραφές που μαζεύουν οι συγγενείς των θυμάτων και η υποχρέωση όλων μας!

Το έγκλημα που διαπράχθηκε στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο τρένων και μέσα από το οποίο αθώες ψυχές άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, συγκλόνισε, προκάλεσε μεγάλο σοκ και εξόργισε την ελληνική κοινωνία.

Έπειτα από περίπου 1,5 μήνα οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας έχουν ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών με σκοπό «την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έγινε γνωστή στη συναυλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη, όταν ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έδωσε τον λόγο σε αντιπρόσωπο των συγγενών των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Μάλιστα,  η σελίδα που δημιούργησαν οι συγγενείς των θυμάτων για τη συλλογή υπογραφών λέγεται «Τέμπη 2023- συγγενείς θυμάτων» και μέσα από την οποία (την βρίσκεται ΕΔΩ) μπορείτε να βάλετε τη δική σας υπογραφή για να στηρίξετε.

Μέχρι την ώρα που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές, οι συνολικές υπογραφές άγγιζαν τις 37.320. Ένα νούμερο σημαντικό, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την αληθινή δυναμική της ελληνικής κοινωνίας που αριθμεί εκατομμύρια πολίτες.

«Δημιουργήθηκε ένα σωματείο και ένα δημοψήφισμα για να πολεμήσουμε τους υπαίτιους για όλο αυτό γιατί χρειαζόμαστε υπογραφές για να πάμε σε Διεθνές δικαστήριο. Είμαστε στις 9 χιλιάδες υπογραφές και είναι ξεφτίλα για την Ελλάδα όταν έχει 11 εκατομμύρια. Ελπίζω μετά από αυτό όσο μπορούν να υπογράψουν. Μπαίνουν στο change.org, γράφουν “Τραγωδία – Τέμπη” και θα το βρουν» είχε αναφέρει πριν λίγες μέρες στους “Ράδιο Αρβύλα” ο κρητικός Άγγελος Τσιαμούρας, ένας από τους επιζώντες της τραγωδίας.

Είναι, λοιπόν, υποχρέωση όλων μας αυτό το νούμερο να εκτοξευθεί! Στις 100.000, στις 200.000, στις 300.000 και ακόμη ψηλότερα.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη όσων χάθηκαν τόσο πρόωρα και με τέτοιο τραγικό τρόπο, αλλά και για τις οικογένειές τους που θρηνούν – πονούν καθημερινά.

V

Show More

Related Articles

Back to top button