ΔήμοιΗράκλειοΝέαΕιδήσεις

Ηράκλειο: Νέα και ενεργειακά αναβαθμισμένη η πτέρυγα του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Στη νέα ανακατασκευασμένη πτέρυγα του 5ου Δημοτικού Σχολείου κάνουν από σήμερα (9/2) μάθημα, οι μικροί μαθητές μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών αναστύλωσης και ενεργειακής αναβάθμισης που πραγματοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο είχε υποστεί ζημιές από σεισμό και χρειάστηκε εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης για να λειτουργήσει εκ νέου ώστε να είναι ασφαλής για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η δημοτική αρχή ενημερώνει «ότι προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, αφού συνδύασε την ανακατασκευή με ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση ώστε, πέρα από ασφαλές, το νέο κτήριο να προσφέρει αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον στα παιδιά, με καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Έτσι, πέρα από την κτηριακή υποδομή της πτέρυγας, στο νέο κτήριο κατασκευάστηκαν νέες μονώσεις, τοποθετήθηκαν νέα αλουμίνια (πόρτες, παράθυρα κτλ) και υλοποιήθηκαν όλες οι εργασίες που προβλέπει η ενεργειακή του αναβάθμιση (φωτογραφίες από την πορεία των εργασιών).

O δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος δηλώνει σχετικά:

«Επιλέξαμε να δώσουμε παραπάνω χρόνο στην αποκατάσταση ώστε να παραδώσουμε ένα σχολείο απόλυτα ασφαλές και αναβαθμισμένο. Εάν μας διδάσκει κάτι η ιστορία αλλά και η επικαιρότητα των ημερών, είναι ότι με στην αντισεισμική θωράκιση δεν χωράει προχειρότητα. Τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Και μας ενδιαφέρει με ασφάλεια να αποκτήσουν τη μόρφωση που τους αξίζει για να κάνουν πράξη τα όνειρά τους στη ζωή».

Show More

Related Articles

Back to top button