Αυτοδιοικητικές εκλογέςslider-1Πολιτική

Ηλίας Κασιδιάρης: κατέθεσε σήμερα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας

Την γνωστοποίησε με ανακοίνωση στην πλατφόρμα Χ

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 11 Αυγούστου, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, Ηλίας Κασιδιάρης.

Την γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), όπου υποστηρίζει πως «τα δημοσκοπικά δεδομένα δείχνουν ότι η παράταξή του Ελεύθεροι Αθηναίοι περνάει στον δεύτερο γύρο».
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη αναφέρει:
«Κατατέθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για την Δημαρχία της Αθήνας.
»Με βάση όλα τα δημοσκοπικά δεδομένα η δημοτική παράταξη Ελεύθεροι Αθηναίοι περνάει στον β γύρο των εκλογών και διεκδικεί την διοίκηση της πρωτεύουσας.»
Οι μεγάλες αποτυχίες της τετραετίας Μπακογιάννη και οι αδύναμες υποψηφιότητες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καθιστούν την επικράτησή της παράταξής του εφικτή, τονίζει στην ανακοίνωση του ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Να επισημάνουμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο MEGA στις 28 Ιουλίου, είχε ξεκαθαρίσει πως «ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπάρχει νόμος που λέει ότι αν κάποιος είτε έχει εκλεγεί, είτε εκλεγεί και έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για οποιοδήποτε κακούργημα, κηρύσσεται έκπτωτος από τον επόπτη της τοπικής αυτοδιοίκησης».
«Δεν μπορεί να είναι κάποιος σε οποιαδήποτε αυτοδιοικητική θέση αν έχει καταδικαστεί. Θα κριθεί έκπτωτος», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.
Άρθρο 236α ΝΟΜΟΣ 3852/2010 – ∆ιοικητικά μέτρα – Αργία
Όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 63 ΝΟΜΟΣ 4795/2021 με ισχύ την 17/04/2021 1. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της περ. γ’ της παρ. 1 του άρθρου 236 ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Επόπτης Ο.Τ.Α. οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας.
Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εφόσον έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση.
Μεταγενέστερη άρση των περιοριστικών όρων ή της προσωρινής κράτησης, κατά τη διάρκεια της εκκρεμοδικίας, αίρει αυτοδικαίως την αργία του αιρετού που παραπέμφθηκε για κακούργημα. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, αίρεται αυτοδικαίως η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν. Στην περίπτωση αυτήν καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από τον χρόνο έκδοσης της διαπιστωτικής σε βάρος του πράξης.

Show More

Related Articles

Back to top button