ΒριλήσσιαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Βριλήσσια – Το 6ο Δημοτικό απέκτησε Βιβλιοθήκη

Τη Δευτέρα 8 Μάϊου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του 6ου Δημοτικού σχολείου της πόλης των Βριλησσίων.

Μέσα από τη σχετική ανακοίνωση, το σχολείο κάνει λόγο για μια «απλή μα γεμάτη συναίσθημα τελετή» , ενημερώνει ότι στην βιβλιοθήκη υπάρχουν διαθέσιμοι 3.540 τίτλοι βιβλίων και αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Το άσπρο του ουρανού και το γαλαζοπράσινο της μέντας μάς έκανε να νιώσουμε στον νέο χώρο της βιβλιοθήκης ότι βρισκόμαστε ψηλότερα από το έδαφος. Ένας χώρος μοναδικός, φρέσκος, γαλήνιος, αέρινος, όλος έμπνευση για να σε τραβάει ψηλά!»

«Στην απλή μα γεμάτη συναίσθημα και ενθουσιασμό τελετή παρευρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι μαθήτριες του σχολείου μας και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Αθηνά Μιχελή. Ο διευθυντής αφού απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, μίλησε για τη χρησιμότητα των βιβλίων και την ανάγκη λειτουργίας σχολικών βιβλιοθηκών που συμβάλλουν στη μόρφωση και την ψυχαγωγία των μαθητών.

Ευχαρίστησε όλους τους φορείς που βοήθησαν στην δημιουργία του νέου χώρου και ευχήθηκε σε όλους η βιβλιοθήκη μας να είναι πάντα όμορφη, γεμάτη παιδιά που να ταξιδεύουν με αγάπη και φαντασία στον μαγικό κόσμο των βιβλίων και αφού έκοψε την κορδέλα, επισκέφτηκαν τον χώρο όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας.

Επιφωνήματα χαράς και θαυμασμού! Πρόσωπα γελαστά, ενθουσιασμένα από το αποτέλεσμα απλώθηκαν στον χώρο! Έτρεξαν στα πουφ, στα μαξιλάρια έκπληκτοι με το αποτέλεσμα! Μάλιστα μία μαθήτρια της Β΄ τάξης είπε ‘’Άξιζε ο χρόνος που περιμέναμε να ανοίξει η βιβλιοθήκη’’.

Έχουμε 3.540 τίτλους βιβλίων και αναμένουμε κι άλλους…. χάρη στην αγάπη και την προσφορά όλων. Από αύριο και κάθε μέρα προσκαλούμε τους μαθητές μας να επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη μας και να δανείζονται βιβλία, μια συνήθεια που υποστηρίζουμε τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες που σταθήκατε στο πλευρό μας και συμβάλατε στο να γίνει το όραμά μας πραγματικότητα. Καλή μας αρχή!»

Οι ευχαριστίες του 6ου Δημοτικού

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη δημιουργία της νέας μας Βιβλιοθήκης.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε:

-για την αρχιτεκτονική μελέτη τον κ. Μάρκο Πίρα και την κ. Λουΐζα Πολυζογωπούλου, γονείς μαθητή της Β΄ τάξης

-για την προσφορά χρωμάτων της αίθουσας, την κ. Ζωή Αρβανίτη, μητέρα μαθητών της Α΄ και Γ΄ τάξης

-για την κατασκευή πατώματος, (σε προγενέστερο χρόνο 2020), την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βριλησσίων

-για τις μεταφορές, συναρμολόγηση βιβλιοθηκών, τραπεζιών..κλπ, εγκατάσταση δικτύου τον κ. Αντώνη Κεράτσα, γονέα μαθήτριας της Δ΄ τάξης

-την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ. Αθηνά Μιχελή & τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων για όλο τον συντονισμό, την οργάνωση, τη συνεχή υποστήριξή της

-τον καθένα από σας ξεχωριστά για την ενεργό συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις του Συλλόγου με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της βιβλιοθήκης και τη συνεχή προσφορά σας για τον εμπλουτισμό της με παιδικά και εφηβικά βιβλία.

-για τον καθαρισμό του χώρου τις καθαρίστριες του σχολείου κ. Ντόσκορη Ιουλία και κ. Γιαννά Άρτεμη και για την εποπτεία του χώρου, μεταφορές, μικροεπισκευές τον φύλακα κ. Ζάμπρο Δημήτρη

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της ομάδας της βιβλιοθήκης που με μεράκι και πολύ προσωπικό χρόνο οργάνωσαν, κατέγραψαν, μετέφεραν και τοποθέτησαν τα βιβλία στο νέο χώρο».

Show More

Related Articles

Back to top button