Αυτοδιοικητικές εκλογέςΑγία ΠαρασκευήΕιδήσεις

Ζητείται χρίσμα από την ΝΔ για την Αγία Παρασκευή

Γ. Αργυρός: «Η ΝΔ να δώσει επίσημη στήριξη στον Β. Ζορμπά

Παρέμβαση ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου έκανε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Αγίας Παρασκευής, Ιωάννης Αργυρός. «Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, μολονότι έχει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, προφανώς επιθυμεί τη στήριξη του κόμματός του και πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία σφάλλει που δεν έχει δώσει ακόμη την επίσημη αυτονόητη στήριξή της στον εν ενεργεία δήμαρχο, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της» είπε ο κύριος Αργυρός ενώ πρόσθεσε ότι,

«Είναι γνωστό σε όλους ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια μικρογραφία της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Τα κόμματα και οι κομματικές τοποθετήσεις υπάρχουν και λειτουργούν και σ’ αυτήν. Οι δημότες, όταν ψηφίζουν για Δήμαρχο, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους την κομματική του προέλευση και τοποθέτηση, χωρίς αυτό να είναι κατ’ ανάγκη κακό. Κακό γίνεται, όταν ο Δήμαρχος είναι εξαρτημένος από το κόμμα στο οποίο ανήκει ή κατευθύνεται από αυτό. Ο δημότης θεωρεί πιο δικό του το Δήμαρχο που έχει την ίδια ιδεολογική ταυτότητα με αυτόν. Γι’ αυτό και συνήθως οι υποψήφιοι επιδιώκουν την υποστήριξη του κόμματός τους, αυτό που αποκαλείται «χρίσμα».

Στην Αγία Παρασκευή, όπου κατοικοεδρεύουμε, όλοι γνωρίζουμε την πολιτική και κομματική ταυτότητα κάθε συνδυασμού. Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο, ένα του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Γιάννη Μυλωνάκη, ένα του ΚΚΕ με τον κ. Ηλία Τσιμπουκάκη. Όλοι πλην του ΚΚΕ δηλώνουν ανεξάρτητοι. Στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας κινούνται τα ψηφοδέλτια του νυν δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, του κ. Γιώργου Οικονόμου, του κ. Αλέξανδρου Μουστόγιαννη και του κ. Κώστα Τσιαμπά. Και οι τέσσερις δηλώνουν Νέα Δημοκρατία όλοι πολύ θα ήθελαν το χρίσμα, ώστε να προσέλκυαν τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους.

Εδώ λοιπόν (αλλά και σε άλλους Δήμους) έχουμε το εξής παράδοξο: Ενώ η Νέα Δημοκρατία καταστατικά στηρίζει τους εν ενεργεία δημάρχους που προέρχονται από αυτήν, άρα και τον νυν Δήμαρχο κ. Ζορμπά, δεν βγαίνει να το κάνει επί του παρόντος και επίσημα, αφήνοντάς το μόνο να εννοηθεί. Δημιουργείται έτσι σύγχυση. Ο δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, μολονότι έχει και αυτός πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, προφανώς επιθυμεί τη στήριξη του κόμματός του.

Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία σφάλλει που δεν έχει δώσει ακόμη την επίσημη αυτονόητη στήριξή της στον εν ενεργεία δήμαρχο, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό της. Ελπίζω ότι η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα μεγάλο κόμμα και ένας μεγάλος ηγέτης με αρχές και ιστορία, σύντομα θα επανορθώσει, είπε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Αγίας Παρασκευής, Ιωάννης Αργυρός.

Show More

Related Articles

Back to top button