ΔήμοιΠαπάγου-ΧολαργόςΔημοτικάΝέαΕιδήσεις

Ευχές από τον Δήμαρχο Παπάγου- Χολαργού και την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας

Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κ, Μαρία Δημητριάδου- Καρασιμοπούλου και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας απέστειλαν μήνυμα προς τους δημότες θέλοντας να ευχηθούν Καλό Πάσχα και τους  να ευαισθητοποιήσουν στο θέμα της ισότητας και της έμφυλης βίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

“Στην Παγκόσμια έκθεση του 2021 τονίζεται ότι η έμφυλη βία στη διάρκεια της πανδημίας χτύπησε κόκκινο, αφού 243 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο κακοποιήθηκαν από το σύντροφό τους ή υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας. Στη χώρα μας τα κρούσματα βίας πενταπλασιάστηκαν στη διάρκεια της καραντίνας.  Παρότι οι γυναίκες βελτίωσαν τη θέση τους σε 156 χώρες, εντούτοις υστερούν δραματικά στον τομέα της Πολιτικής και της Οικονομίας. Δυστυχώς, ακόμη μία γενιά γυναικών θα πρέπει να περιμένει για την επίτευξη της πολυπόθητης Ισότητας των φύλων, αφού θα χρειαστούν ακόμη τριάντα έξι χρόνια αγώνα και αναμονής για να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τα δύο φύλα.

Όμως, παρά την καθυστέρηση για την επίτευξη της Ισότητας λόγω της πανδημίας, οι γυναίκες θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την πραγματοποίηση των στόχων τους, τόσο σε προσωπικό , όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Να μη λυγίζουν στις αντιξοότητες, αλλά να έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους να αγωνίζονται για να κατακτήσουν μία υψηλότερη βαθμίδα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, διεκδικώντας εφαρμογή των Νόμων περί Ισότητας.

Η Ισότητα σχεδόν έχει κατακτηθεί στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Υγείας, αλλά στους τομείς της Πολιτικής και της Οικονομίας επικρατεί μεγάλη ανισότητα.

Για να αυξηθούν τα ποσοστά εκπροσώπησης των γυναικών στα Κοινοβούλια και τους Υπουργικούς Θώκους, αλλά και σε θέσεις ευθύνης σε εταιρείες, είναι ανάγκη οι ιθύνοντες να αναπτύξουν στρατηγικές και πολιτικές, που να στοχεύουν στη νομοθετική κατοχύρωση ισότιμων προσλήψεων και αμοιβών και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των νέων γυναικών στους τομείς της τεχνολογίας, της έρευνας και της καινοτομίας, ώστε να διεκδικήσουν την ισότιμη συμμετοχή τους στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται από τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας.

Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο, η οποία οξύνει τα πάθη και υποδαυλίζει τα άγρια ένστικτα των ανθρώπων. Γι’ αυτό απαιτείται μεγάλη αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή της ενδοοικογενειακής βίας που υπονομεύει το μέλλον των παιδιών και διαιωνίζει το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων.

Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κ, Μαρία Δημητριάδου- Καρασιμοπούλου και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας εύχονται σε όλες τις γυναίκες του Δήμου μας να περάσουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα με υγεία σε κλίμα γαλήνης και οικογενειακής θαλπωρής.

Ευχόμαστε το μήνυμα της Αγάπης του Χριστού να θερμάνει τις καρδιές όλων.

Το φως της Ανάστασης να διαφωτίσει τους ανθρώπους στην κατάργηση των ανισοτήτων και την επίτευξη της Αλληλεγγύης, ώστε να λάμψει η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική ειρήνη. Η συνειδητοποίηση της ισότητας, η αμοιβαία κατανόηση και ο  αλληλοσεβασμός να κυριαρχήσουν και στα δύο φύλα, ώστε να οδηγηθούμε στην πολυπόθητη ΙΣΟΤΗΤΑ.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας  των φύλων

κα. Μαρία Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου- Δημοτική Σύμβουλος

Τα μέλη 

Βασιλική Ρετσινιά- Γιαννακοπούλου

Ελένη Νίνα-Παζαρζή

Εριφύλη Μποσταντζόγλου

Μύριαμ Τουμάζου

Κωνσταντίνα Κοπανέζου

Γεώργιος Νικολόπουλος”

 

Tags
Show More

Related Articles

Close