ΠολιτικήΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Ετοιμάζεται αμερικανική “απόβαση”

Στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία το επόμενο διάστημα

«Απόβαση» στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία το επόμενο διάστημα. ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ριζοσπάστη».

Έχουν βγει στη γύρα και αναζητούν εταιρείες που θα τους προμηθεύσουν υποδομή για να στήσουν ένα κανονικό στρατόπεδο, ζητώντας μεταξύ άλλων σκηνές για πάνω από 250 άτομα προσωπικό, εστιατόριο με τραπεζοκαθίσματα για 150 άτομα, δύο κοντέινερ ψύξης, μονάδες θέρμανσης και ψύξης κ.ά. Ζητούν επίσης να προμηθευτούν, με leasing, μια σειρά οχήματα, όπως βαν, σεντάν, SUV και φορτηγά.

Θυμίζουμε, τέλη Νοέμβρη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, για τις ανάγκες σε προϊόντα και υπηρεσίες των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Β. Ελλάδα, στελέχη του αμερικανικού στρατού προανήγγειλαν την αναβάθμιση της δραστηριότητας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή. Μετά την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλία, όπου πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις, «ο αμερικανικός στρατός θα κάνει πράγματα εδώ. Εχουμε σταματήσει από το 2018, ίσως από τις αρχές του 2019, αλλά θα ξαναρχίσουμε», διαβεβαίωνε σχετικά ο συνταγματάρχης Μ. DiNenna, διοικητής του Area Support Group Balkans, με έδρα το στρατόπεδο «Camp Bondsteel» στο Κόσοβο.

Στο μεταξύ, νέα έργα αναβάθμισης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης δρομολογεί η κυβέρνηση με τη συνδρομή της ΕΕ, προκειμένου να αναβαθμιστούν μεταξύ άλλων και οι δυνατότητές του ως ορμητήριου πολέμου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, που ολοκλήρωσε πρόσφατα τις απαλλοτριώσεις στο λιμάνι, έχει συντάξει το σχετικό σχέδιο που αφορά την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών στο δίαυλο του λιμανιού έως 2,5 χιλιόμετρα, προκειμένου να μπορούν να εισέρχονται μεγάλα πολεμικά πλοία, με τα σχετικά σχέδια να αναμένεται να εξεταστούν το επόμενο διάστημα από τη διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων.

ΠΗΓΗ: 902.gr, Ριζοσπάστης

Show More

Related Articles

Back to top button