ΔήμοιΗράκλειοΕκπαίδευσηΕιδήσεις

Εργασίες ανακαίνισης στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης στα κτίρια των δημοτικών παιδικών σταθμών εκτελεί αυτό το διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Εκμεταλλευόμενος την περίοδο που οι σταθμοί παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ο Δήμος έχει βάλει μπροστά παρεμβάσεις όπως μονώσεις, βαψίματα, αντικατάσταση κουφωμάτων, ανακαίνιση στα μπάνια κτλ, που θα κάνουν τους παιδικούς σταθμούς πιο φιλόξενους για τα παιδιά και πιο φιλικούς για το περιβάλλον.

Μάλιστα, τα έργα γίνονται με χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ που εξασφάλισε ο δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας από αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών (ο Δήμος συμπληρώνει από ίδιους πόρους επιπλέον 70.000 ευρώ).

Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν από τους παιδικούς σταθμούς της οδού Βορείου Ηπείρου και της οδού Ναρκίσσων για να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κτίρια, όπου τουλάχιστον χρειάζεται ανακαίνιση, καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει κατασκευάσει τα τελευταία χρόνια δύο ολοκαίνουργιους, σύγχρονους και ενεργειακά άρτιους παιδικούς σταθμούς, της οδού Χρυσανθέμων και της οδού Κ. Παλαμά, οι οποίοι είναι σε άψογη κατάσταση.

«Το ότι είμαστε σε αναστολή λειτουργίας δεν σημαίνει ότι σταματάμε να δουλεύουμε για τα παιδιά της πόλης. Εκμεταλλευόμαστε αυτό το διάστημα για να κάνουμε εργασίες αναβάθμισης στους παιδικούς σταθμούς και, έτσι, τα παιδιά να βρουν ένα ακόμα πιο όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον όταν θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε ξανά τις πόρτες και την αγκαλιά μας για να τα υποδεχθούμε», το μήνυμα της προέδρου του ΟΠΑΚΜ, Μαριάννας Ζούρου.

Show More

Related Articles

Back to top button