ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Γ. Ιωακειμίδης: Το ψάρι βρωμάει από την Περιφέρεια

Ακόμη οι πυροσβέστες μας , οι εθελοντές, οι δυνάμεις της Πολιτικής προστασίας και του Στρατού δίνουν μάχες να περιορίσουν τις καταστροφές από την μεγάλη πυρκαγιά στη Δ. Αττική.

Δυο μέρες πριν επιχειρούσαν ηρωικά στην Α. Αττική.

Η κλιματική αλλαγή, οι υπερβολικές θερμοκρασίες, η άναρχη δόμηση αλλά και οι ελλείψεις μας απανθρακώνουν την Αττική.

Δεν είναι η στιγμή της αναζήτησης ευθυνών, ούτε της εύκολης δημαγωγίας με τον πόνο των ανθρώπων.

Όμως ορισμένα κυβερνητικά στελέχη αλλά και η περιφέρεια Αττικής άρχισαν κυριολεκτικά «πάνω στις στάχτες» να υποδεικνύουν στην κοινή γνώμη ενόχους.

Οι ισχυρισμοί ότι φταίνε οι δήμοι που δεν κόβουν τα χόρτα στα οικόπεδα είναι άδικοι και παραπλανητικοί.

Οι πυρκαγιές ήταν δασικές, δεν ξεκίνησαν από εντός σχεδίου χώρο, το θέμα της προληπτικής πυροπροστασίας , όπως ορίζεται από το νόμο και τα σχέδια του Υπ. Πολιτικής Προστασίας , είναι πολύ πιο σύνθετο και προφανώς δεν δουλεύει καλά. Δεν πρόκειται για πέντε χορτοκοπτικά και δυο μεροκάματα σε κάθε Δήμο.

Οι οικονομικοί πόροι που προβλέπονται είναι ανεπαρκείς, το σύστημα ελέγχου από το Υπουργείο, η εποπτεία δηλαδή για την υλοποίηση του έργου προληπτικής πυροπροστασίας ανύπαρκτο.

Αντί λοιπόν κυβερνητικά στελέχη να μοιράζουν αλλού και να αποποιούνται ευθύνες, πρέπει να δούμε, σοβαρά και μαζί, υπουργείο και αυτοδιοίκηση πως θα το βελτιώσουμε. Σήμερα , θα έπρεπε ήδη από χθες, αλλά όχι αύριο.

Όταν καίγεται η Αττική καταστρεφόμαστε όλοι κι ας το καταλάβουμε κάποια στιγμή.

Η περιφέρεια του καίγεται και ο Περιφερειάρχης κρύβεται. Δεν είναι γιορτή, δεν είναι πανηγύρι, είναι καταστροφή και στάχτες. Άρα δεν είναι «για Πατούλη».

Ο κ. Πατούλης είναι απών στη συνδρομή των πολιτών αλλά παρών στην ολιγωρία και στην κακοδιοίκηση.

Υπήρξε τεκμηριωμένη καταγγελία ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στις πυρκαγιές καθυστέρησε τραγικά. Ενώ η αντιπυρική περίοδος αρχίζει 1η Μαΐου ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε στις 15 Ιουλίου στις 23:59 το βράδυ!!! Δυο μέρες πριν ξεκινήσουν οι φωτιές!

Εν τω μεταξύ ο κ. Πατούλης, επικαλούμενος την διαδικασία του κατεπείγοντος που είχε μεθοδεύσει (;) με αυτή την καθυστέρηση, προέβη σε απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια των μηχανημάτων. Ακριβώς ότι έκανε και τα προηγούμενα χρόνια το 2021, το 2022. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων επεσήμανε τη μεθόδευση και τις «ύποπτες» ενέργειες του Περιφερειάρχη, μιας και σύμφωνα με την έκθεσή της το 80% των αναθέσεων δόθηκε σε 8 μόνο από τους 42 εργολάβους!

Στην καταγγελία , στην ουσία στην έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής, το Γραφείο Τύπου του κρυπτόμενου Περιφερειάρχη απάντησε με οξύτητα χαρακτηρισμών και γενικότητες χωρίς επιχειρήματα.

Η κρίση των πολιτών για τα έργα και τις ημέρες Πατούλη είναι στις 8 Οκτωβρίου.

Ας ευχηθούμε μέχρι τότε η κακοδιοίκησή του να μην στοιχίσει κι άλλο στην Αττική.

Show More

Related Articles

Back to top button