Αγία ΠαρασκευήΔήμοι

Ντέρμπι της κεντροαριστεράς η Αγία Παρασκευή

Μόνο σίγουρο ότι θα έχει Γιάννη δήμαρχο

Σε κόντρα των αποτελεσμάτων όλης της χώρας σε δήμους και περιφέρειες, στην Αγία Παρασκευή δημιουργήθηκε από το «πουθενά» ένα ντέρμπι μεταξύ συνδυασμών του προοδευτικού χώρου, με στηρίξεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Οι συνδυασμοί του πρώτου στον Α γύρο Γιάννη Μυλωνάκη (ΠΑΣΟΚ) και του δεύτερου και πρώην δημάρχου της πόλης Γιάννη Σταθόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) αναμετρώνται την Κυριακή στον Β γύρο, φέρνοντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ, που υπερείχαν με μεγάλη διαφορά στις πρόσφατες εθνικές εκλογές έναντι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, στην δύσκολη θέση την Κυριακή είτε να απέχουν είτε να πάρουν θέση μεταξύ των δυο Γιάννηδων του προοδευτικού χώρου, μιας ευμεγέθους και ιστορικής περιοχής της βόρειας Αθήνας (Β1 εκλογική περιφέρεια).

Με δεδομένη την παραδοσιακά ουδέτερη στάση του ΚΚΕ, η εκλογική συμπεριφορά των συντηρητικών ψηφοφόρων της πόλης αποτελεί αίνιγμα. Θα προτιμήσουν έναν πρώην δήμαρχου με θετικό πρόσημο έργου ή έναν νεότερο αλλά πείσμων αυτοδιοικητικό που έτρεξε μια πολύ ενδιαφέρουσα καμπάνια η οποία ξεχώρισε, συγκρινόμενη με πολλές εκλογικές εκστρατείες που έγιναν από υποψηφίους δημάρχους σε δήμους των περιφερειών των Αθηνών.

«Κυριακή κοντή γιορτή», με μόνο σίγουρο ότι θα εκλεγεί δήμαρχος Γιάννης στην ιστορική Αγία Παρασκευή. Την πόλη που αλλάζει σχεδόν κάθε φορά τον δήμαρχό της, ενώ σπάνια δίνει και μια δεύτερη ευκαιρία (όπως και με τον τρίτο και καταϊδρωμένο νυν δήμαρχο κ. Ζορμπά την τελευταία φορά) σε πρώην δημάρχους της…

Show More

Related Articles

Back to top button