ΧαλάνδριΔήμοι

Χαλάνδρι: Έργα ύψους 43,6 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2023

Για το ότι προϋπολογισμός των 113.365.896,01 ευρώ του Δήμου Χαλανδρίου για το 2023 -ο οποίος έλαβε, στις 2 Ιανουαρίου 2023, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, την αναγκαία έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- αποτυπώνει πλήρως το όραμα της διοίκησης του Δήμου για το Χαλάνδρι της επόμενης 15ετίας, αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει έργα υποδομών και αστικών αναπλάσεων ύψους 43,6 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα διατηρεί το κοινωνικό του πρόσημο, με σταθερά χαμηλά δημοτικά τέλη αλλά και με σειρά από πρόνοιες για τους ασθενέστερους, παρά το ασφυκτικά οικονομικό πλαίσιο, λόγω της παρατεινόμενης ενεργειακής κρίσης και των ασφυκτικών πληθωριστικών πιέσεων.

O Δήμος Χαλανδρίου επισημαίνει ότι το τεχνικό πρόγραμμα των 43,6 εκατ. ευρώ δίνει προτεραιότητα στις μεγάλες αναπλάσεις που θα καταστήσουν την πόλη βιώσιμη για όλους και φιλική προς το περιβάλλον. Τα έργα των αναπλάσεων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ.

Εχέγγυο για την υλοποίησή του, το γεγονός ότι, το 2022, το αντίστοιχο Τεχνικό Πρόγραμμα επιτεύχθηκε σε ποσοστό 72%.

«Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, με το τετραπλασιασμό ουσιαστικά της τιμής της kWh από το 0,07 το 2019 στο 0,30 σήμερα –εφόσον εκτινάχτηκε στο μεταξύ και στο 0,79- δημιουργεί ασφυκτικές πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές, οι οποίες επηρεάζουν καταλυτικά την πορεία των εκτελούμενων αλλά και των υπό δημοπράτηση έργων, από τις ασφαλτοστρώσεις μέχρι την προμήθεια τροφίμων, καυσίμων και γενικά όλες τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, εισηγούμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο τον προϋπολογισμό του 2023 και πρόσθεσε: «Μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, το μόνο που μπορούμε –και αυτό κάνουμε- είναι να μειώσουμε τις επιπτώσεις στους πολίτες από τις επιλογές του κεντρικού κράτους».

Show More

Related Articles

Back to top button