καιροςΝέαΕιδήσεις

Daniel: Η πιο καταστροφική κακοκαιρία απο το 1955 για τον νομό Μαγνησίας

2 νεκροί , 3 αγνοούμενοι, ανυπολόγιστες οι καταστροφές

 

Και ενώ ο νομός Μαγνησίας βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel, η οποία επιμένει και σήμερα, το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης αναμένεται σήμερα να πλήξει τις ακτές της Πιερίας, από την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, την Ημαθία και το νότιο τμήμα της Χαλκιδικής.

Σε όλη τη Μαγνησία αλλά και στην Καρδίτσα και στα Φάρσαλα εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ ο τραγικός απολογισμός έως τώρα είναι ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας είναι από τον Βόλο, που δηλώνεται επίσημα ως αγνοούμενος. Οι άλλοι δύο αναζητούνται στο Νότιο Πήλιο, ενώ δεν έχουν επιβεβαιωθεί ως αγνοούμενοι από επίσημες πηγές.

Επίσης, το ρέμα της Αγίας Παρασκευής στον Βόλο παρέσυρε την παλιά πτέρυγα του γηροκομείου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας ηλικιωμένος. Γι’αυτό και θα εκκενωθεί και το κεντρικό κτίριο που βρίσκεται κοντά στο ρέμα ενώ ελήφθη απόφαση και για την εκκένωση του Κέντρου Υγείας στην Αργαλαστή.

Ανυπολόγιστες είναι και οι υλικές ζημιές σε σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και αγροκαλλιέργειες, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Ο Βόλος την νύχτα έμοιαζε με πόλη φάντασμα και ο κόσμος πέρασε την νύχτα χωρίς ρεύμα και νερό.

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button