ΚηφισιάΔήμοιΑθλητικά

Επαναλειτουργούν οι χώροι των αθλητικών εγκαταστάσεων, για την προπόνηση αθλητών των σωματείων

Από χθες επαναλειτουργούν όλοι οι ανοικτοί και κλειστοί χώροι των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κηφισιάς, για την κάλυψη αναγκών προπόνησης από αθλητές σωματείων, σύμφωνα με ενημέρωση του Υπεύθυνου Αθλητισμού, Δημοτικού Συμβούλου Νικήτα Κόκκαλη.Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν με μέγιστο αριθμό αθλουμένων, ανά αθλητική εγκατάσταση και καταγραφή των εισερχομένων και εξερχομένων αθλητών.

Στη σχετική ενημέρωση του κ. Κόκκαλη σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους.

Διαβάστε αναλυτικά την ενημέρωση του:

Βάσει της ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 24.05.2020 εισερχόμαστε στην Β’ φάση ανοίγματος των ανοικτών και κλειστών αθλητικών χώρων και γυμναστηρίων, η οποία επιτρέπεται από την Τρίτη 26/05/2020. Βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η τήρηση με αυστηρότητα των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν συνταχθεί και εκπονηθεί από τους ειδικούς και έχουν γνωστοποιηθεί στις κατά τόπους Ομοσπονδίες και Ενώσεις από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια όλες οι ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις
Είναι υποχρεωτικό λοιπόν να:
1. Προχωρήσετε σε έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων για τους αθλητές που βάσει ΚΥΑ μπορούν να συμμετέχουν στις προπονήσεις και οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την είσοδο τους στους αγωνιστικούς χώρους και τις εγκαταστάσεις του δήμου μας.
2. Κοινοποιηθεί το πλάνο και το ωρολόγιο πρόγραμμα των προπονήσεων, ο αριθμός των αθλητών ανά τμήμα (είναι σαφής η οδηγία για σταθερό αριθμό αθλητών ανά αθλητική εγκατάσταση), ο αριθμός των ενεργών τμημάτων, το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα τηρηθεί βάσει ΚΥΑ και των οδηγιών που έχουν ήδη αναρτηθεί.
3. Τηρηθούν αυστηρά τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα ανά άθλημα τα οποία θα βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα https://gga.gov.gr/…/…/article/278-covid/2981-covid19-sports
4. Επιδεικνύεται κατά την είσοδο στην Αθλητική Εγκατάσταση η αθλητική ταυτότητα της εκάστοτε Ομοσπονδίας.

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σε ότι αφορά τη συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού των αθλητών, ασκούμενων και του τεχνικού προσωπικού πριν την έναρξη των προπονήσεων σε οργανωμένες δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις διευκρινίζει:

Οργάνωση Προπονήσεων:

1. Το πρώτο διάστημα συνιστάται οι προπονήσεις να διαρκούν περίπου μία ώρα. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των εισερχόμενων και των εξερχόμενων αθλητών κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει ένα κενό περίπου 20΄ μεταξύ των προπονήσεων του κάθε γκρουπ.
2. Τήρηση αρχείου εισερχόμενων αθλητών στην εγκατάσταση η οποία θα κοινοποιείται στην δημοτική αρχή κάθε πρωί πριν την έναρξη των προπονήσεων.
3. Συνίσταται θερμομέτρηση των αθλητών, του τεχνικού προσωπικού και όλων όσων εισέρχονται στην εγκατάσταση.
4. Είναι σκόπιμο οι προπονητές να αφιερώνουν 15’-20’ στην αρχή για να περιγράφουν και εξηγούν στους αθλητές τις νέες συνθήκες προπόνησης και τις νέες συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουν αφού συμβουλευθούν τις Οδηγίες Ασφαλούς Άσκησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
5. Σχεδιασμός της προπόνησης έτσι ώστε να τηρούνται οι όροι ασφαλούς άσκησης και να μεριμνούν για την τήρησή τους, δίνοντας έμφαση κυρίως στην επαρκή διασπορά των αθλουμένων στο χώρο, στην αποφυγή των επαφών και στη χρήση μόνο του ατομικού εξοπλισμού από κάθε αθλητή. Η χρήση μπάλας είναι αποκλειστικά ατομική, οι αθλητές δεν αλλάζουν πάσες ούτε χρησιμοποιούν μπάλα άλλου συμπαίκτη.
6. Ένας θα είναι κάθε φορά αυτός που θα μεταφέρει όλο το αθλητικό υλικό και υποχρεούται να φοράει γάντια, μάσκα και ο οποίος θα δηλωθεί στον υπεύθυνο της αθλητικής εγκατάστασης.

Γενικές Οδηγίες:

1. Στάδια στίβου
80 άτομα εντός του σταδίου

2. Γήπεδα ποδοσφαίρου
Γήπεδο 11 x 11 60 άτομα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου)
Γήπεδο 7 x 7 30 άτομα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου)
Γήπεδο 5 x 5 20 άτομα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου)

3. Ανοικτά γήπεδα μπάσκετ/βόλεϊ/χάντμπολ
20 άτομα (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)

4. Λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις
Για τις λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν αναφέρονται παραπάνω:
-Για επιφάνεια έως 600 τμ προβλέπεται 1 άτομο ανά 25τμ
–Για επιφάνειες μεγαλύτερες των 600 τμ
-1 άτομο ανά 25 τμ για τα πρώτα 600 τμ
-1 άτομο ανά 50 τμ για τα επιπλέον τμ

5. Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια
1 άτομο ανά 30 τμ εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου (π.χ. σε ένα κλειστό γυμναστήριο 650τμ το μέγιστο θα είναι 22 άτομα)

6. Ανοικτά κολυμβητήρια
50×25: έως 6 άτομα ανά διαδρομή ή 60 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές
50×20: έως 6 άτομα ανά διαδρομή ή 48 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές
33×25: έως 3 άτομα ανά διαδρομή ή 40 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές
25×15: έως 3 άτομα ανά διαδρομή ή 20 συνολικά χωρίς διαδρομές

7. Κλειστά κολυμβητήρια
50×25: έως 4 άτομα ανά διαδρομή ή 40 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές
50×20: έως 4 άτομα ανά διαδρομή ή 32 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές
33×25: έως 2 άτομα ανά διαδρομή ή 25 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές
25×15: έως 2 άτομα ανά διαδρομή ή 12 συνολικά χωρίς διαδρομές

Πιο συγκεκριμένα, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Κηφισιάς ο επιτρεπόμενος αριθμός αθλητών ανά αθλητική εγκατάσταση είναι ο εξής:

1. Δημοτικό Στάδιο «Ι. Ζηρίνης»:
Νέο Κλειστό γυμναστήριο: 23 άτομα
Παλαιό κλειστό γυμναστήριο: 11 άτομα
Γυμναστήριο (μπαλόνι): 21 άτομα
Σκοπευτήριο: 4 άτομα
Γήπεδο ποδοσφαίρου: 60 άτομα
Στίβος: 80 άτομα
Αίθουσα Πυγμαχίας: 2 άτομα
2. Κλειστό Γυμναστήριο «Στ. Καλαϊτζής»: 20 άτομα
3. Κλειστό Γυμναστήριο «Φ. Βαρδαξής»: 12 άτομα
4. Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Φ. Βαρδαξής»: 60 άτομα
5. ΔΑΚ Πολιτείας:
Κλειστό Γυμναστήριο (μπάσκετ): 32 άτομα
Κολυμβητήριο: 2 άτομα ανά διαδρομή
6. Γήπεδο Ποδοσφαίρου (Ερυμάνθου): 60 άτομα

Για τις υπόλοιπες ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις ό,τι ορίζει η ΚΥΑ.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με την προμήθεια αντισηπτικών για κάθε αθλητική εγκατάσταση ενώ πριν το άνοιγμα των εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε όλους τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους.

Show More

Related Articles

Back to top button