ΠεντέληΕιδήσεις

Επαναλειτουργεί από σήμερα η λεωφορειακή γραμμή του Δήμου Πεντέλης προς Πολυτεχνειούπολη και Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου (ΦΕΚ1699/Β/5-5-2020), σύμφωνα με την οποία θα επαναλειτουργήσουν συγκεκριμένες δραστηριότητες των Α.Ε.Ι. (διεξαγωγή εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων, διενέργεια εξετάσεων με αναγκαία τη φυσική παρουσία φοιτητών κλπ.), ο Δήμος Πεντέλης ανακοινώνει, ότι από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, θα επαναλειτουργήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων του Δήμου, για την εξυπηρέτηση των φοιτητών και τη μεταφορά τους προς τα ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσει μία γραμμή με αφετηρία το Δήμο Πεντέλης και προορισμό την Πανεπιστημιούπολη (ΕΚΠΑ) και την Πολυτεχνειούπολη (ΕΜΠ) στην περιοχή Ζωγράφου.

Σημειώνουμε ότι οι ώρες αναχώρησης και οι στάσεις εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, προς το παρόν ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ.

Με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή προστασία των φοιτητών, καθώς και την εξυπηρέτηση των δημοτών, ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με την μεταφορική εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία μεταφοράς φοιτητών, έχει λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται λόγω COVID-19, και όσα προβλέπονται στο σχετικό ΦΕΚ (1780-10/5/2020), στο οποίο που αναφέρονται τα ειδικά μέτρα προστασίας στα μέσα μεταφοράς (άρθρο 6 & 7).

Συγκεκριμένα:

  •  Σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα.
  • Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και την αναγκαία χρονοκαθυστέρηση, προς αποφυγή συνωστισμού. 
  • Κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή, ώστε συνολικά να επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας του οχήματος. 
  • Τα οχήματα μεταφοράς μαθητών, με την εξαίρεση των οχημάτων της παρ. 5, απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών τους, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% (διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης), ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων. 
  • Οδηγοί οχημάτων που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας.

Παρακαλούνται οι φοιτητές που θα επιβιβαστούν στο πούλμαν για τη μεταφορά τους στην Πανεπιστημιούπολη (ΕΚΠΑ) και την Πολυτεχνειούπολη (ΕΜΠ), να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας όπως αυτά συστήνονται από τους ειδικούς.

Show More

Related Articles

Back to top button