ΠολιτισμόςΚινηματογράφοςΔήμοιΦιλοθέη-ΨυχικόΔημοτικάΕιδήσεις

«Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών»: Ρεκόρ προβολών & παράταση για μια εβδομάδα

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή αγκάλιασε ο κόσμος την προβολή της ταινίας της Μαρίας Χατζημιχάλη- Παπαλιού «Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών» η οποία προβλήθηκε στο κανάλι του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού στο YouTube.

Έτσι λοιπόν ο Δήμος αποφάσισε να παρατείνει την προβολή της ταινίας για μια εβδομάδα ώστε να μπορέσουν να τη δουν ακόμα περισσότεροι θεατές.

68.000 θεάσεις, αριθμό- ρεκόρ πέτυχε η πρώτη προβολή!

Τα νοήματα και οι συμβολισμοί της ταινίας της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού που ενθουσίασαν το κοινό σε όλη την Ελλάδα. Για μία εβδομάδα ακόμη θα προβάλλεται η ταινία «Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών».

Δείτε την ταινία, εδω

Στον τόπο που έδρασε και τελικά μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη, μια γυναίκα που στους σκοτεινούς καιρούς της τουρκοκρατίας επιτέλεσε αξιοθαύμαστο ανθρωπιστικό και παιδαγωγικό έργο. Βοήθησε τους έχοντες ανάγκη με την περιουσία της, ίδρυσε σχολεία για να μορφώσει τις κοπέλες σε μια εποχή που αυτό ήταν αδιανόητο και τέλος στάθηκε αρωγός των φτωχών και των κατατρεγμένων. Η δράση της Αγίας Φιλοθέης αποτελεί έμπνευση, και ο αγώνας της για ν’ αλλάξει ο κόσμος είναι αυτό που τη συνδέει με το σήμερα.

Show More

Related Articles

Back to top button