ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Εκλογές 2023: Ο εύκολος τρόπος για να βρείτε πού ψηφίζετε 21 Μαΐου και 2 Ιουλίου

Ο κύβος ερρίφθη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο τις ημερομηνίες των εκλογών του 2023.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου, τονίζοντας επίσης ότι οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν στις 2 Ιουλίου ώστε να μην πέσουν πάνω στις πανελλαδικές ή στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Οι πολίτες μπορούν με λίγα μόλις βήματα να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσουν, μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην ειδική σχετική φόρμα με τίτλο “Μάθε πού ψηφίζεις”.

Πώς θα βρείτε πού ψηφίζετε – Τα βήματα

Μπαίνετε στη σχετική διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών

Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και ονόματα πατρός, μητρός καθώς και την χρονολογία γέννησή σας.

Εναλλακτικά, αρκεί να συμπληρώσετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.

Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

*Το επώνυμό σας πρέπει να το συμπληρώσετε ολογράφως, ενώ εάν έχετε δύο επώνυμα θα γράψετε μόνο το πρώτο. Στο μικρό όνομα, τόσο το δικό σας, όσο και στα πεδία “Όνομα Πατέρα” και “Όνομα Μητέρας” αρκεί να γράψετε μόνο τα δύο πρώτα γράμματα.

Show More

Related Articles

Back to top button