ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Επίσκεψη εργασίας του νέου πρόεδρου της ΚΕΔΕ Λ.Κυρίζογλου στην ΕΕΤΑΑ

Τα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) επισκέφθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Τον κ. Κυρίζογλου συνόδευαν, ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο β΄ αντιπρόεδρος, δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Καφαντάρης.

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, Δημήτρη Μαραβέλια και Σπύρο Σπυρίδωνα αντίστοιχα, καθώς και τα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε, έγινε ενημέρωση, τόσο από τη διοίκηση όσο και από τα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας, για το νέο πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΕΤΑΑ, για τα έργα και τις δράσεις που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο, εν όψει μάλιστα και των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών α΄ και β΄ βαθμού, για τη σημαντική λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία χρειάζεται περαιτέρω στήριξη, καθώς επίσης και για τα θέματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία της η Εταιρεία, εξαιτίας της έλλειψης σημαντικού αριθμού επιστημονικού προσωπικού αλλά και οικονομικών πόρων.

Τόσο ο κ. Κυρίζογλου όσο και οι κ. Κάρναβος και Κουκάς και Καφαντάρης εξήραν τον ρόλο της ΕΕΤΑΑ, και μίλησαν με θερμά λόγια για τη σημαντική συμβολή της σε πολλά μεγάλα αλλά και μικρότερα έργα της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι «Η συνεργασία της ΚΕΔΕ με την ΕΕΤΑΑ είναι αρμονική και σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό θα συνεχιστεί και με την καινούργια διοίκηση, που, ούτως ή άλλως είναι η συνέχεια της απερχόμενης. «Μπορούμε μαζί να κάνουμε πολλά πράγματα αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν όλους τους αιρετούς. Οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, αποκεντρωτικό σύστημα κ.ά. Είσαστε το σημαντικότερο εργαλείο που έχουμε εμείς οι αιρετοί στα χέρια μας», είπε.

«Για να επιτευχθούν όμως οι στόχοι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συνέχισε ο κ. Κυρίζογλου, «είναι απαραίτητο, με την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι, ΕΕΤΑΑ, ΠΕΤΑ, ΙΤΑ, με προεξάρχουσα φυσικά την ΕΕΤΑΑ, να συνεργαστούμε, να συντονιστούμε, για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Πώς θα πάμε μπροστά».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι η διοίκηση της ΚΕΔΕ είναι δίπλα στην Εταιρεία και το προσωπικό της. «Στηρίζουμε τη λειτουργία της και γι’ αυτό στις άμεσες προτεραιότητές μας θα είναι η οικονομική ενίσχυσή της, ενώ είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα συμβάλει στην ενίσχυση του θεσμού της αυτοδιοίκησης και την επίλυση των προβλημάτων της».

Ο κ. Σπυρίδων συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ για συνεργασία της ΕΕΤΑΑ με το ΙΤΑ και την ΠΕΤΑ, προκειμένου να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ αυτών των φορέων με απώτερο σκοπό την στήριξη των δήμων και των περιφερειών. «Η ΕΕΤΑΑ», είπε, «είναι ο θεματοφύλακας της θεσμικής μνήμης της αυτοδιοίκησης. Η συνεργασία που προτείνει ο πρόεδρος, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, γιατί πιστεύω ότι θα συμβάλλει θετικά στους στόχους μας». Ενώ και ο κ. Μαραβέλιας υπογράμμισε την ανάγκη της συνεργασίας φορέων της αυτοδιοίκησης, γεγονός που θα συμβάλει στο να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου και της ανάδειξης νέου Δ.Σ. στην ΚΕΔΕ».

Show More

Related Articles

Back to top button