ΒριλήσσιαΠολιτική

Δήμος Βριλησσίων: Ανοιχτή ρήξη Βαφειάδη – Αρσένη  

 

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ του μεταβατικού Δημάρχου Βριλησσίων Κώστα Βαφειάδη και της Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Πολιτικής και υποψήφιας Δημάρχου, Βούλας Αρσένη. 

Ο κ. Βαφειάδης,με εισήγηση του στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε την αντικατάσταση της κας Αρσένη από την προεδρία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, καθώς και όλων της διοίκησης του Οργανισμού, που είχε τοποθετηθεί από το πρώην Δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη . 

Σε μια οξυτατη αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Βαφειάδης έκανε λόγο για «θέμα ηθικής τάξης» που προκύπτει από την απόφαση της Β. Αρσένη να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος με νέο συνδυασμό και μίλησε για «εξωθεσμικές πράξεις» της ενώ την εγκαλεσε για εξωθεσνικη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΟΚΠΑ για λογαριασμό της προεκλογικής της εκστρατείας.

 

Η κα Αρσένη αντέδρασε τονίζοντας οι αποφάσεις του “προσωρινού Δημάρχου δεν έχουν νομιμοπιηση”  ενώ ζήτησε; από τον πρώην Δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη να πάρει θέση, υπεραμυνομενη την μακρά πορεία της στη διοίκηση του Οργανισμού. Εξήγησε ακόμη ότι η χρήση του mail του ΟΚΠΑ έγινε εκ παραδρομής από συνεργάτη της και όχι από την ίδια. 

Υπογράμμισε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «η περίπτωση του συναδέλφου Αλέξη Μαυραγάνη, που ήταν αναπληρωτής δήμαρχος του Ξένου Μανιατογιάννη και ο οποίος αντικαταστάθηκε αδικαιολόγητα μόλις ανέλαβε καθήκοντα ο νέος δήμαρχος ήταν η αρχή. Σήμερα αποδεικνύεται ο ολισθηρός δρόμος της τοξικότητας που έχει αποφασίσει να κινηθεί ο νέος δήμαρχος».

Η εισήγηση του Δημάρχου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Πάντως, η σύγκρουση Βαφειάδη – Αρσένη προκάλεσε και διαχωρισμούς στις άλλες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Από την παράταξη Ντινοπουλου οι κ. Χριστοπούλου και Γεροντακη ψήφισαν παρών όπως και  ο ανεξάρτητος υποψήφιος αλλά υποψήφιος τον Οκτώβριο με την παράταξη Πισιμκιση, Τάσος Χριστακης.

 

Κλείνει το μάτι στον Πισιμίση” 

 

Ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις Αρσένη, διερωτάται σε δημοσίευμα της εάν ο κ. Βαφειάδης με τη κίνηση του “κλείνει το μάτι στον Πισιμίση” 

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απόφαση Βαφειάδη χαρακτηρίζεται ως “κατάπτυστη από τους πολίτες” 

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει ότι “αναχρονιστικές χαρακτηρίζονται οι κινήσεις αυτές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και μάλιστα σήμερα που η σύγχρονη εποχή αλλά και η κοινωνία ζητά συναινέσεις, συνεργασίες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και μάλιστα όταν σημασία έχουν τα πρόσωπα και όχι τα κόμματα στις τοπικές κοινωνίες.

 

Γεννιούνται ερωτήματα αν και κατά πόσο αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος Κ. Βαφειάδης, την χαρακτηρισμένη από πολλούς “φοβική” κίνηση που έκανε, πώς μεταφράζεται ευρύτερα, ποιόν εξυπηρετεί και κατά πόσο δείχνει ηγετική αδυναμία αφού δεν έδειξε να σεβάστηκε την 9 χρονη εθελοντική προσφορά των μελών αυτών και μάλιστα χωρίς να απευθύνει ένα ευχαριστώ για την πολυετή παρουσία τους και συμμετοχή με έργο στα κοινά του δήμου.

 

Μετά την παρακολούθηση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης, το γεμάτο αντιφάσεις και από την αντιπολίτευση, πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν γνωρίζοντας παρασκήνιο, ότι φάνηκε ο νέος Δήμαρχος, ως έρμαιο συμβούλων του χωρίς βούληση και ότι οδηγεί τον δήμο στα χέρια του κ Πισιμίση.

 

Τα έχουν βρει;  Προφανώς αυτό διαπιστώνεται από την αδικαιολόγητη εμμονή της υποψηφιότητας του, αφού στην δημοσκόπηση βγήκε τελευταίος και δεν έχει καμία ελπίδα, να πάει ούτε καν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών .

 

Ο πρώην δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης θα είχε ενδιαφέρον να πάρει θέση  πάνω στα τελευταία γεγονότα.

 

Αναμένουμε την θέση του με ενδιαφέρον, διότι χαρακτηρίζεται από τον κόσμο κατάπτιστη η συμπεριφορά που εισέπραξαν άνθρωποι με προσφορά και σημαντικό έργο και ρόλο κοινωνικό, από την νέα 5αδα διοίκησης του δήμου απέναντι σε μια γυναίκα που το μόνο που έκανε όλα τα χρόνια, όπως υποστηρίζουν πολίτες του δήμου, ήταν να προσφέρει έργο και να στηρίζει με την δημιουργία κοινωνικών οργανωμένων και θεσμικά κατοχυρωμένων δομών όλη την κοινωνία των Βριλησσίων, όπως συζητιέται έντονα παντού.

 

(βρεφικά τμήματα, παιδικό νέο σταθμό, δημοτικά Ιατρεία, κέντρο κοινότητας, Ιματιοθήκη, κοινωνικό παντοπωλείο, κέντρο άνοιας, ομάδες νοητικές ενδυνάμωσης, κοινωνικό φαρμακείο, σχολή Γονέων,ΚΔΑΠ ΑμεΑ Κρίκος, ΣΥΔ,νέα βρεφικά τμήματα και για ΆμεΑ, αναβάθμιση παροχών στα ΚΑΠΗ , πρόσληψη προσωπικού για όλες τις δομές , Βοήθεια στο σπίτι με στελέχωση νέα, γεύματα σε ευπαθείς ομάδες, ανθρωπιστικές αποστολές κλπ.)

 

Αναμένονται εξελίξεις διότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει με τα άτομα “της παρέας των 5” όπως τους αποκαλούν.

 

Διαπίστωση θλιβερή σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημότη Μ.Τ, τραπεζικός υπάλληλος, “ότι έμεινε να υπερασπίζεται το κοινωνικό έργο και ο,τι έγινε στον δήμο Βριλήσσιων η κ. Αρσενη”

 

“Ήθος στην φιλοδοξία ή στην εντεταλμένη υπηρεσία αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει” μας ανέφερε ο Κ.Γ. κάτοικος επί 30 χρόνια στον δήμο και καθηγητής συνταξιούχος.

 

Τελικά αυτοδιοίκηση ή προσωπικά συμφέροντα επικρατούν; 

Για κάθε σύγχρονο πολίτη με κοινωνική κουλτούρα, εκτιμάται ο,τι θα πρέπει να επικρατεί η αυτοδιοίκηση αυτή καθ’ αυτή. Θεωρείται δε αξιοπρεπέστατη η απόφαση της Προέδρου κας Αρσένη -Λαμπρου Β., εξ αρχής να μην συμμετέχει σε παιγνίδια που υποτιμούν την ιστορία τους ως ομάδα και την δουλειά της όπως διαπιστώνεται μέχρι στιγμής.

 

Άλλωστε όπως απάντησε σε ερώτηση μας , η θέση της ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή εφ όσον ο κ.Μανιατογιαννης δεν όρισε διάδοχο και η ίδια οδηγήθηκε στην απόφαση της αυτή εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον της για την δημαρχία όταν ερωτήθηκε, αφού πριν όμως ζήτησε να γίνει δημοσκόπηση για να γνωρίζει τι ζητάει η κοινωνία. Η δημοσκόπηση την έφερε πρώτη στην προτίμηση των δημοτών.

 

Σε άλλη ερώτηση που της απευθύναμε σχετικά με το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης και την θέση των συναδέλφων της ίδιας δημοτικής ομάδας, μας απάντησε ότι “λυπάται για την στάση των 5 συναδέλφων της που ήταν παρόντες κ ψήφισαν την αποπομπή της, ένοιωσε άβολα για εκείνους την στιγμή που κάποιοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν παρόν, πλην όμως τους κάνει έκκληση να σκεφτούν με συνείδηση και κοινωνική ωριμότητα και να συμπορευτούν μαζί της, για να μην γυρίσει ο δήμος μας 30 χρόνια πίσω.” Το ζητάει η κοινωνία και οφείλουμε όπως είπε να ακούμε εκείνη και μόνο, ως αυτοδιοικητικοί.”

 

Θεωρεί ότι ο δήμαρχος Βαφειάδης παρασύρθηκε σε αυτές του τις κινήσεις και τον καλεί να ξεπεράσει αυτή την άβολη κατάσταση που δημιουργήθηκε και που οι λόγοι που επικαλέστηκε τον αδικούν και τον εκθέτουν παράλληλα.

Λυπάται ιδιαίτερα διότι αδικήθηκαν σημαντικά στελέχη της ομάδας τους, που προσέφεραν έργο σημαντικό στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και της πανδημίας και όχι μόνο, διότι είναι άτομα αξιοπρεπέστατα , έντιμα και με αγάπη για τα κοινά και προσφορά στον συνάνθρωπο τους . Και αυτό δεν αμφισβητείται από κανένα νοήμων καλοπροαίρετο συμπολίτη μας, τόνισε .

Όπως είπε συνεχίζοντας ,  ”θέλω να καθησυχάσω το εξαιρετικό προσωπικό του ΟΚΠΑΔΒ, τους υπέροχους εθελοντές, τους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών αλλά και όλους τους συμπολίτες μας που τόσα χρόνια αγκάλιασαν τις προσπάθειες μας ως ομάδα, να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους και την αγάπη τους και να πω ότι δεν με ενδιέφεραν ούτε οι τίτλοι ούτε οι καρέκλες, δεν τα ζήτησα ποτέ . Αλώστε δεν πληρώθηκα ποτέ ούτε ένα ευρώ για τις υπηρεσίες μου και το όποιο έργο έγινε .

Αυτά ή τα πιστεύεις ,τα τολμάς και τα κάνεις, ή κάνεις απλή διαχείριση για να μην κινδυνεύσεις και χαλάσεις τις σχέσεις σου.”

Πρόσθεσε ότι Θα συνεχίσει να εργάζεται καθημερινά για όλα αυτά που πίστεψε και έγιναν και για όλα όσα ακόμα πρέπει να γίνουν και είναι πολλά. Δεν είναι όλα… ψήφοι, ούτε πολιτική όπως είπε. Είναι όμως πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, αγάπη για το συνάνθρωπο και σεβασμό στον πολίτη , όπως τόνισε. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι   ” δεν φιλοδοξώ να πει κάποιος μπράβο ή ευχαριστώ, ζητώ μόνο τον σεβασμό και την στήριξη σε ένα έργο που δουλέψαμε σκληρά πολλοί άνθρωποι από κάθε θέση και ευθύνη, για να φτάσει ο φορέας αυτός σε αυτό το επίπεδο παροχής δωρεάν υπηρεσιών με ποιότητα και ευθύνη απέναντι σε όλους.

Σε μια προσπάθεια που αναγνωρίζεται από όλη την αυτοδιοίκηση και αποδεικνύεται από τις συνεργασίες μας και την επίσκεψη τους για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας.

Είμαι εδώ.”

 

Πλευρά Πισιμίση : Ερωτήματα για τη διοίκηση του Δημου

 

Σε άλλη τοπική ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις του Γιάννη Πισιμίση τονιζεται ότι ” ο συνδυασμός της διοίκησης μετά την φυγή Μανιατογιάννη έχει διχοτομηθεί. Από τη μια πλευρά βρίσκεται ο νέος επικεφαλής Κ. Βαφειάδης και από την άλλη η Β. Αρσένη και οι δύο έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και η διάσπαση αυτή γεννά ερωτήματα στην αντιπολίτευση για την διοίκηση του Δήμου μέχρι τον Ιανουάριο που θα αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία.”

* Νέα πρόεδρος του ΟΚΠΑ ανέλαβε η Σοφία Χαντζάρα, την θέση του Κ. Πολίτη στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ κατέλαβε η Φωτεινή Μάρα, αυτήν του Κ. Λιακόπουλου η Κλεονίκη Αποστολίδου, την Σ. Ράπτη αντικατέστησε ο Δημήτρης Κοντοδίνας και την Μ. Σαρδή ο Ιωσήφ Σοφιανόπουλος.

 

Show More

Related Articles

Back to top button