ΠολιτικήΓιατί κ. Δήμαρχε?ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

#Ενωμένο Μαρούσι κατά Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση της “Μήδειας”

"Η Μήδεια βρήκε τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και τον Δήμαρχο Αμπατζόγλου απροετοίμαστους μολονότι εξαιρετικά δραστήριους κυρίως στο Facebook"

Με ανάρτησή της στην σελίδα της στο Facebook, η παράταξη ‘Ενωμένο Μαρούσι” με τον Γιώργο Καραμέρο επικεφαλής σχολίασε την ετοιμότητα της Δημοτικής Αρχής στην πρωτοφανή κακοκαιρία και τον τρόπο διαχείρισης αυτής. Η δημοτική παράταξη σχολίασε αρνητικά την έλλειψη πρόληψης εν όψει των επερχόμενων καιρικών φαινομένων αλλά και την… έντονη δραστηριότητα της διοίκησης του Δήμου στο Facebook.
“Η κακοκαιρία Μήδεια δημιούργησε πολλά προβλήματα στην πόλη μας το Μαρούσι.
Αρχικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζομένους του Δήμου και ειδικότερα το προσωπικό στην πολιτική προστασία και το πράσινο που δίνουν μάχη κόντρα στις συνέπειες του φαινομένου.
Η “Μήδεια” όμως βρήκε τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και τον Δήμαρχο Αμπατζόγλου απροετοίμαστους μολονότι εξαιρετικά δραστήριους κυρίως στο Facebook.
Η χιονόπτωση και η επιδείνωση του καιρού παρότι είχαν προαναγγελθεί εδώ και μέρες, αλλά οι πολίτες παραμένουν αβοήθητοι σε περιοχές που η διακοπή του ρεύματος ξεπερνά τις 12 ώρες!
Έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα στο σύνολο σχεδόν της πόλης μας λόγω της απρονοησίας του Δήμου που δεν φρόντισε να κλαδέψει τα πιο επικίνδυνα δένδρα και κλαδιά. Αν και το προηγούμενο διάστημα επιδόθηκε σε αδικαιολόγητες κοπές ή εκριζώσεις ολόκληρων δέντρων.
Συνέπεια της αμέλειας αυτής, σε όλες σχεδόν τις περιοχές να έχουν προκληθεί από πτώσεις δένδρων και κλαδιών διακοπές στην ηλεκτροδότηση και διακοπές ή προβλήματα στην κυκλοφορία.
Μερικά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί:
  •  Στη Νέα Λέσβο τα συνεργεία της ΔΕΗ δεν μπορούν να φτάσουν στις περιοχές που τα κομμένα δέντρα είχαν προκαλέσει διακοπές ρεύματος, γιατί δεν είχαν καθαρίστεί οι δρόμοι από εκχιονιστικό μηχάνημα. Το οδικό δίκτυο είναι αρμοδιότητας του Δήμου
  •  Διακοπές ρεύματος έχουν προκληθεί, από πτώσεις δένδρων και κλαδιών, πλέον των 12 ωρών στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και πολύωρες στο Νέο Τέρμα.
  •  Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω πτώσεων κορμών και δένδρων έχουν καταγραφεί στην Πεντέλης, στην Σισμανογλείου, στις οδούς Παιδείας, Μαραθονομάχων, Πριγκηπονήσων και Ολυμπίας στην περιοχή Νερατζιώτισσα, στην Πτέρης και στην Κίτσου Τζαβέλα στο Αμαλείο.
  •  Στην Αγία Φιλοθέη η κυκλοφορία στην άνοδο της Νεαπόλεως είχε διακοπεί λίγο πριν την Κηφισιάς, ενώ πολλά δέντρα έχουν πέσει σε όλους τους δρόμους.
  •  Στον Άγιο Θωμά όλοι οι εσωτερικοί δρόμοι είναι κλειστοί και τα ελάχιστα διαθέσιμα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν κομμένα κλαδιά και δέντρα.
  •  Η γραμμή δημότη (15321) που σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στους πολίτες, δεν λειτουργεί.
  •  Από χθες το βράδυ έχει διακοπεί επίσης η ηλεκτροδότηση στην περιοχή ΚΑΤ.”

*Να σημειωθεί ότι η ανάρτηση έγινε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας και τα παραπάνω ζητήματα βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Show More

Related Articles

Back to top button